Foto: AFP/Scanpix

Pie pirmās uzvaras ULEB Eirolīgas ceturtdaļfināla sērijā pirmdien izdevies tikt latviešu basketbolista Jāņa Blūma pārstāvētajam Grieķijas grandam Atēnu "Panathinaikos", kas savā laukumā ar 86:85 (14:20, 20:14, 22:19, 30:32) pieveica Krievijas klubu Maskavas CSKA, bet turnīra čempionu pilnvaras tikmēr nolikusi Izraēlas "Maccabi Electra".

Līdz ar to sērijā līdz trim uzvarām "Panathinaikos" pietuvojušies līdz 1-2.

Abas komandas šo maču aizvadīja līdzvērtīgā cīņā, lai gan pirmajās divās spēlēs "Panathinaikos" basketbolisti Maskavā piedzīvoja divus bezierunu zaudējumus. Pirmais puslaiks noslēdzās neizšķirti 34:34, bet mazāk nekā piecas minūtes līdz pamatlaika beigām Atēnu klubs panāca jau desmit punktu pārsvaru (71:61). To gan nosargāt neizdevās, un CSKA pāris minūšu laikā pietuvojās vairs tikai līdz viena precīza metiena tiesai, taču gūt virsroku šajā cīņā Krievijas komandai tomēr neizdevās.

Blūms šajā mačā nospēlēja četras minūtes un 42 sekundes, pie punktiem netiekot. Latvietis metienus neizpildīja, bet tika pie divām piezīmēm un -2 efektivitātes punktiem.

Lielisku sniegumu "Panathinaikos" komandā demonstrēja Nikolaoss Paps, kurš guva 25 punktus.

Šīs sērijas nākamais mačs jau trešdien notiks Atēnās.

Blūms ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālu sasniedzis otro reizi karjerā, jo iepriekš viņš to 2012.gadā bija paveica ar Spānijas augstākās līgas (ACB) komandu Bilbao "Gescrap Bizkaia", kad kļuva par pirmo latviešu basketbolistu vēsturē, kurš spējis iekļūt ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēlēs.

Tikmēr "Maccabi Electra" pirmdien ceturtdaļfināla sērijas trešajā mačā ar 74:75 (20:13, 11:24, 14:13, 20:15, 9:10) pagarinājumā piekāpās Turcijas klubam Stambulas "Fenerbahce Ulker", tādejādi sērijā ciešot neveiksmi ar 0-3.

Lai gan pirmo puslaiku abas komandas aizvadīja kā pa viļņiem, iniciatīvu pārņemot te vienai, te otrai vienībai, otrais puslaiks aizritēja spraigā un bezkompromisa cīņā, "Maccabi Electra" basketbolistiem 32 sekundes pirms pamatlaika beigām izvirzoties vadībā ar 65:63. Tiesa, Stambulas kluba čehs Jans Veselijs desmit sekundes pirms pamatlaika beigām trieca bumbu grozā no augšas un panāca neizšķirtu, bet cīņa starp abām komandām turpinājās pagarinājumā.

Arī tajā vienības cīnījās sīksti, bet uzvaru izdevās gūt "Fenerbahce Ulker" basketbolistiem, tādejādi pirmo reizi kluba vēsturē iekļūstot ULEB Eirolīgas finālčetriniekā.

Par šī mača rezultatīvāko basketbolistu gan kļuva "Maccabi Electra" spēlētājs Džeremijs pargo, kurš guva 21 punktu, bet ar 19 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām piebalsoja viņa komandas biedrs Braiens Rendls.

Pēc ceturtdaļfināla Madridē maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!