Foto: AP/Scanpix

Latviešu basketbolista Jāņa Blūma pārstāvētā Atēnu "Panathinaikos" svētdien nolika savas Grieķijas čempionu pilnvaras, atdodot tās saviem niknākajiem konkurentiem Pireju "Olympiacos".

Finālsērijas trešajā spēlē "Panathinaikos" izbraukumā piekāpās pretiniekiem ar 74:93 (12:16, 27:35, 19:24, 16:18), sērijā līdz trim panākumiem ciešot neveiksmi ar 0-3.

Tikpat kā visu mača gaitu vadībā atradās tikai "Olympiacos", ar katru ceturtdaļu palielinot savu pārsvaru un šajā spēlē izcīnot pārliecinošu uzvaru.

Blūms šajā spēlē pavadīja tikai deviņas sekundes, ne ar ko neizceļoties.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais bija Vasilis Spanulis, kuram 23 punkti.

Pirmajās divās šīs sērijas spēlēs "Olympiacos" basketbolisti bija pārāki ar 76:70 un 76:69.

Kā zināms, Pireju klubs šī gada pavasarī spēlēja ULEB Eirolīgas finālā.

Ar 23 uzvarām 26 cīņās Atēnu klubs regulāro sezonu noslēdza otrajā vietā čempionāta kopvērtējumā, par divu uzvaru tiesu atpaliekot no "Olympiacos".

Līgums ar 33 gadus veco Blūmu pērn oktobra sākumā tika noslēgts pēc sistēmas 1+1 mēnesis, bet novembrī tas tika pagarināts līdz sezonas beigām.

"Panathinaikos" ir viena no spēcīgākajām Eiropas basketbola komandām, kas vēl tikai 2011.gadā iepriekšējo reizi triumfēja ULEB Eirolīgas sacensībās. Arī šajā sezonā Atēnu vienība spēlēja ULEB Eirolīgā, kur apstājās ceturtdaļfinālā.

Savas pastāvēšanas vēsturē "Panathinaikos" par Grieķijas čempioni kļuvusi 34 reizes, kas ir labākais sasniegums valstī.

Tikmēr "Olympiacos" nu tikuši pie sava 11.titula, to izcīnot pirmo reizi kopš 2012.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!