Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Itālijas komandas Sjēnas "Montepaschi" amerikāņu aizsargs Bobijs Brauns piektdien guva 41 ULEB Eirolīgas spēlē basketbolā, atkārtojot turnīra rezultativitātes rekordu, kas pieder arī latvietim Kasparam Kambalam.

Pēc panākuma Brauns ļoti pārliecinoši kļuva par sacensību otrā posma - "Top 16" turnīra - otrās kārtas vērtīgāko spēlētāju.

Aizvadītajā mačā "Montepaschi" rezultatīvā cīņā ar 98:92 izbraukumā pieveica Turcijas komandu Stambulas "Fenerbahce Ulker", Braunam realizējot astoņus no 12 izpildītajiem divpunktu metieniem, četrus no sešiem tālmetieniem un visus 13 soda metienus.

Viņš pieļāva vien trīs kļūdas un izprovocēja 12 noteikumu pārkāpumus, kas deva 50 efektivitātes koeficienta punktus - labāko rādītāju piecu gadu laikā.

Bez Brauna 41 punktu ULEB Eirolīgas (kopš 2000.gada) mačos guvuši arī Kambala, kad viņš 2002.gadā pārstāvēja "Efes Pilsen" komandu, tomēr toreiz tika spēlēts papildlaiks, kā arī gadu iepriekš to paveica Alfonso Fords no Grieķijas vienības "Peristeri".

Par kārtas otro vērtīgāko spēlētāju ar 34 efektivitātes koeficienta punktiem guva "Fenerbahce Ulker" spēlētājs Bojans Bogdanovskis, kurš guva 31 punktu.

Tikmēr trešais ar 27 efektivitātes punktiem bija Izraēlas komandu "Maccabi Electra" pārstāvošais Rikijs Hikmens. Telavivas klubs ar 70:71 piekāpās Spānijas komandai Vitorijas "Caja Laboral", bet Hikmens guva 18 punktus, izpildīja piecas rezultatīvas piespēles un pārtvēra trīs bumbas.

Pēc divām kārtām ULEB Eirolīgas "Top 16" posmā A apakšgrupā pa divām uzvarām izcīnījušas vien Krievijas komanda Maskavas CSKA un Spānijas vienība Madrides "Real", bet B grupā bez zaudējumiem cīnās Maskavas apgabala "Himki" no Krievijas, "Montepaschi" un "Caja Laboral".

ULEB Eirolīgas apakšgrupu sacensībās 24 komandas bija sadalītas četrās grupās un aizvadīja divu apļu turnīru, katras grupas pirmo četru vietu ieguvējiem iekļūstot nākamajā posmā. Savukārt "Top 16" turnīrā 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā. Arī šeit vienības sacentīsies divos apļos.

Katras grupas pirmo četru vietu ieguvēji iekļūs ceturtdaļfinālā, kur sērijā līdz trijām uzvarām tiks noskaidroti "Final Four" turnīra dalībnieki.

Kā ziņots, turnīra apakšgrupu sacensības neizdevās pārvarēt Dāvja Bertāna pārstāvētajai Serbijas čempionvienībai Belgradas "Partizan" un Lietuvas komandai Viļņas "Lietuvos rytas", ko pārstāv Jānis Blūms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!