Foto: F64
Pēc FIBA Izaicinājuma kausa mača starp BK "Ventspils" un "Maccabi Haia" (99:62) uz preses konferenci komandu treneri ieradās diametrāli pretējos noskaņojumos - ventspilnieks Aļģirds Brazis bija apmierināts ar visu, kamēr viņa kolēģis pretējā nometnē Elads Hasins nebeidza brīnīties par savu spēlētāju nevarību.

"Gribu apsveikt komandu ar labu spēli, kas ļāva sagādāt labu dāvanu Ziemsvētkos ne tikai man, bet arī līdzjutējiem un visai Latvijai. Šis bija mūsu izšķirošais mačs, tāpēc tam gatavojāmies ļoti nopietni. Pēc sāpīgā zaudējuma Vācijā šodien vairs nebija, kur atkāpties. Bijām labi noskaņojušies, labi izpētījuši pretiniekus, tāpēc tiešām ar patiku vēroju to, kas notika laukumā," pēc mača gandarījumu neslēpa Aļģirds Brazis.

Treneris arī atzina, ka pirmajā puslaikā iekrātais lielais pārsvars vēl neļāva domāt, ka uzvara ir jau rokās, raksta BK „Ventspils” mājas lapa. "Zinājām, ka šī komanda spēlē, kā pa viļņiem,” saka treneris. „Mēs viņu laukumā bijām vadībā ar 20 punktiem, bet tomēr uzvarējām ar grūtībām. Izraēlas līgā Telavivas "Maccabi" spēles laikā zaudēja 40 punktus, bet beigās palika tikai deviņi. Ja ļausi tādai komandai iespēlēties, var rasties problēmas. Šodien mēs to neļāvām, veiksmīgi nospēlējot visas 40 minūtes un tiekot pie panākuma. Prieks par to."
Brazis bija gandarīts arī par to, ka arī pēc gadumijas komandu gaida laba līmeņa spēles: "Esam iekļuvuši Izaicinājuma kausa otrajā posmā, kas nozīmē, ka Eiropā aizvadīsim vēl vismaz sešas laba līmeņa spēles. Tas ir labi gan komandai, gan līdzjutējiem."

"Varu tikai apsveikt ventspilniekus, kas bija pelnījuši šo uzvaru un pirmo vietu mūsu grupā. Viņi jau no pirmajām minūtēm spēlēja agresīvi, labi darbojās aizsardzībā, bet mana komanda neparādīja absolūti neko," pēc mača ar daiļrunību neizcēlās "Maccabi Haifa" galvenais treneris Elads Hasins.

Jautāts par pārsteigumiem no ventspilnieku puses, treneris jau sāka runāt skaļākos toņos, atzīstot, ka vairāk viņu tomēr pārsteidza paša spēlētāji: "Mums nebija nekādu pārsteigumu un par Ventspils komandu zinājām visu! Varbūt pat vairāk nekā paši ventspilnieki. Zinājām, ka "Ventspils" ir komanda ar labiem snaiperiem, zinājām, ka jāaptur tālmetieni, daudz par to pirms spēles runājām, bet neizdarījām no tā neko. Zinājām, kas ir Rašads Andersons, bet viņš jau pirmajā ceturtdaļā bija savācis 20 punktus. Zinājām, kas ir Strēlnieks, zinājām, kas ir Kuzminsks, ko viņi dara vietējā līgā, kā spēlē Eiropā. Viņu spēle mani nepārsteidza, bet pārsteidza, kā spēlēja mana komanda. Kad tu dodies laukumā, jācīnās no visas sirds, jāspēlē agresīvi. Kad vienai komandai veicas, otrai jācenšas vēl vairāk, lai varētu atspēlēties. No tā nebija nekā. Ventspils komanda vairāk gribēja uzvarēt un bija pelnījusi šo panākumu."

"Maccabi Haifa" uzbrucējs Boriss Rotbarts uzsvēra mača sākuma nozīmīgumu: "Mēs galīgi nebijām noskaņojušies cīņai, tāpēc nesanāca nekas no tā, ko bijām plānojuši, bet "Ventspils" sāka ļoti agresīvi, turklāt ar lielu precizitāti realizējot metienus. Viņi labi uzbruka, mēs slikti aizsargājāmies, viņi labi uzbrukuma, tāpēc apturēt Ventspili bija grūti."

Jau ziņojā, ka otrdien, uzvarot "Maccabi", BK "Ventspils" iekļuva Izaicinājuma kausa nākamajā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!