Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas basketbola čempionu "VEF Rīga" galvenais treneris Ramūns Butauts otrdien pirms Eiropas prestižākā turnīra – ULEB Eirolīgas – kvalifikācijas atzina, viņa vadītā komanda nav favorīte, toties vienība ir ambicioza.

"Vefiņš" šo ceturtdien Beļģijā, Šarleruā, uzsāks dalību ULEB Eirolīgas kvalifikācijā, tiekoties ar Berlīnas "Alba". Spēle sāksies pulksten 19 pēc Latvijas laika.


"Esam labi pastrādājuši treniņos, izcīnījām BBL kausu, kura nozīmi arī nevajag pārvērtēt. Tomēr patīkami ir uzvarēt turnīrā, vienalga kāds tas būtu. Un pirmo reizi laikam bijām galvenie favorīti... Bet Eirolīgā [kvalifikācijā] mēs nebūsim vairs favorīti, taču esam ļoti ambiciozi," saka Butauts. Domāju, ka ar "Albu" būs skaista spēle, bet uzvar lai spēcīgākais."

Lietuviešu speciālists norādīja, ka sagatavošanās procesu ļoti ietekmējušas sastāva problēmas – vairāki spēlētāji tikai tagad pilnībā atkopušies no savainojumiem, tāpēc visi nav līdzīgā fiziskā formā, Latvijas izlasē bija aizņemts Dairis Bertāns, viesspēlētāji arī ieradušies pakāpeniski, bet amerikāņu centrs Kortnijs Simss pievienojies pirmdien.

"Ber ar šo problēmu saskaras visi klubi, tāpēc par to negaužos. Piemēram, CSKA nebija sešu spēlētāju pārbaudes mačos, bet viņi gatavojas un par to nedomā," atzīst Butauts.

Tikmēr "VEF Rīga" kapteinis Kristaps Janičenoks uzsvēra, ka komandā ir ļoti labs noskaņojums. "Visi ir labā fiziskā formā, komandas kodols ir saglabājies. Tā sanācis, ka ar "Alba" ir pirmā un svarīgākā spēle. Esmu pārliecināts, ka jebkurš no spēlētājiem uz šo spēli izies kā uz finālu."

"VEF Rīga" un "Alba" spēles uzvarētājs nākamajā mačā tiksies ar mājiniekiem Šarleruā "Belgacom Spirou Basket" vai "BC Donetsk" (Ukraina). Vēl turnīrā "otrā zarā" spēlē Maskavas apgabala "Himki" (Krievija), Zgoželecas "PGE Turow" (Polija), "ČEZ Nymburk" (Čehija) un Bandirmas "Banvit BK" (Turcija). Tikai visa kvalifikācijas turnīra uzvarētājs iegūs ceļazīmi uz Eirolīgu.

Par vēl vienu Eirolīgas ceļazīmi astoņas komandas cīnīsies otrā kvalifikācijas turnīrā, kas tajā pašā laikā sacentīsies Viļņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!