Foto: F64

Latvijas čempionvienībai basketbolā "VEF Rīga" pēc izredžu saglabāšanas pārvarēt Eiropas kausa izcīņas turnīra pirmo posmu vēl nav pamata svinībām, jo komandu gaida smags spēļu grafiks un izšķirošais mačs par nākamā posma sasniegšanu, izcēlis vienības galvenais treneris Ramūns Butauts.

Kā ziņots, "VEF Rīga" Eiropas kausa izcīņas turnīra apakšgrupu sacensību piektās kārtas mačā otrdien savā laukumā ar rezultātu 83:72 (27:19, 16:15, 18:20, 22:18) uzvarēja Vācijas komandu "Artland Dragons" no Kvakenbrikas. Lai saglabātu reālas izredzes uz iekļūšanu otrajā posmā, "VEF Rīga" šajā mačā obligāti bija jāuzvar. Tagad Latvijas vienībai jātiek pie panākuma arī noslēdzošajā posma cīņā pēc nedēļas.

"Šī uzvara mums bija ļoti svarīga, jo saglabājās izredzes tikt tālāk. Tagad viss ir mūsu pašu rokas, neatkarīgi no citu maču iznākumiem. Viss atkarīgs no tā, ka spēsim sagatavoties, kā nospēlēsim paši," pēc mača uzsvēra Butauts. "Mums izdevās kontrolēt spēles gaitu. Pirmais puslaiks bija skaistāks, bet otrajā pretinieki apturēja mūsu uzbrukumu. Pratām nospēlēt pietiekoši gudri - nesteidzāmies un izmantojām savas iespējas."

"Beidzot uzvarējām cīņu zem groziem, pieļāvām maz kļūdu. Spēlējām kā komanda, tomēr priecāties vēl nav par ko. Mūs gaida smags grafiks, taču esam tam gatavi," piebilda Butauts.

Pārliecinošā B grupas līderpozīcijā ar četrām uzvarām četrās spēlēs atrodas Krievijas komanda Ļubercu "Triumf", pie divām uzvarām attiecīgi četros un piecos mačos tikusi Francijas vienība Lemānas "Sarthe Basket" un "VEF Rīga", bet "Artland Dragons" kontā viens panākums piecās cīņās.

Šīs grupas otrajā piektās kārtas mačā trešdien "Triumf" un "Sarthe Basket" komandas tiksies Ļubercos, bet posma noslēdzošajā spēlē "VEF Rīga" 12.decembrī izbraukumā tiksies ar "Sarthe Basket".

Pirms tam gan Latvijas klubu gaida spēle nedēļas nogalē VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) turnīrā izbraukumā pret Krievijas klubu "Ņižņij Novgorod".

"Mums būs ļoti smagi sadalīt uzmanību starp abām gaidāmajām spēlēm. Tā ir problēma, taču centīsimies gatavoties uzreiz abiem mačiem. Varbūt palīdzēs tas, ka pret francūžiem iepriekš jau esam spēlējuši," piebilda Butauts.

"VEF Rīga" kapteinis Kristaps Janičenoks uzsvēra, ka Latvijas vienībai būs izdevīgāk, ja trešdienas mačā "Triumf" uzvarēs "Sarthe Basket" komandu. Tāpat viņš atbalstīja Butauta teikto, ka klubam galvenais būs mačs pēc nedēļas.

"Latvijas komanda bija pelnījusi uzvarēt, jo 40 minūšu griezumā bija labāki. Pirmajā ceturtdaļā mums nekas neizdevās, ļaujot iemest 27 punktus," izteicās Kvakenbrikas komandas galvenais treneris Štefans Kohs. "Mums pašlaik ir smags periods, jo esam zaudējuši jau trīs spēlēs pēc kārtas. Savas cerības iekļūt nākamajā kārtā zaudējām jau pirmajās divās spēlēs. No šīm cerībām esam šķīrušies pelnīti."

Kohs uzsvēra, ka "VEF Rīga" ir daudzveidīga komanda ar labiem mazajiem spēlētājiem un agresīvu saspēles vadītāju Ērlu Roulendu.

Kā zināms, šajā Vācijas klubā sezonu uzsāka latviešu saspēles vadītājs Kristaps Valters, kurš tagad pārcēlies uz Spāniju.

"Zinājām, ka viņš nepaliks ilgāk. Ja viņš paliktu, kādam no leģionāriem vietējā čempionātā būtu jāsēž malā. Kristapam bija iespēja doties uz Spāniju, bet mēs nevarējām viņu noturēt. Kamēr viņš bija ar mums, Valters palīdzēja mums uzvarēt," piebilda Kohs.

Jau vēstīts, ka Eiropas kausa izcīņā pēc divu apļu turnīra katras grupas divas labākās komandas iekļūs "TOP 16" turnīrā, kur vienības atkal tiks sadalītas grupās, pa četrām komandām katrā. Pēc divu apļu turnīra pa divām labākajām vienībām no katras grupas kvalificēsies ceturtdaļfinālam.

Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētājs tiks noskaidrots divu maču summā, bet finālā tiks aizvadīta viena spēle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!