Foto: F64

Latvijas čempionvienībai "VEF Rīga" uzvaru VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) spēlē pār Lietuvas klubu Kauņas "Žalgiris" palīdzējusi izcīnīt ticība saviem spēkiem, uzskata rīdzinieku galvenais treneris Ramūns Butauts.

"VEF Rīga" svētdien izcīnīja uzvaru ar rezultātu 77:72, saglabājot pretiniekiem pirmo zaudējumu šosezon.

"Esmu apmierināts ar sniegumu un spēli. Uzvaras atslēga bija aizsardzība un spēle zem groziem, kā arī ticība sev," stāstīja Butauts. "Esmu lepns par savu komandu un spēlētājiem, jo uzvaras pār "Žalgiris" vienību Latvijas klubiem allaž ir vēsturiskas."

"Šis mums ir nozīmīgs panākums, taču basketbolam ir īsa atmiņa," Butauts atgādināja, ka nākamais mačs rīdziniekiem būs jau parīt. "Tagad mums ir nepieciešams uzvarēt Lemānu, ko spēlētājiem uzreiz pēc mača arī pateicu ģērbtuvē."


""VEF Rīga" spēlēja patiešām labi. Viņi bija izsalkušāki, to parādīja pretinieku daudzās izcīnītās atlēkušās bumbas uzbrukumā, bet man saviem spēlētājiem nav daudz ko pārmest," izteicās "Žalgiris" komandas galvenais treneris Hoans Plaza. "Mūsu soda metienu procents liecina, ka nebijām līdz galam gatavi cīnīties. Nebijām spēlei noskaņojušies, tomēr tas nenozīmē, ka nenovērtējām mājiniekus."

Plaza uzsvēra, ka aizsardzībā sekmīgi nospēlēts pret Ērlu Roulendu un Kristapu Janičenoku, tomēr ar to nepietika uzvarai. "Donalds Zavacks rīdzinieku rindās pēdējo ceturtdaļu aizvadīja kā Lebrons Džeimss."
"Sezonu esam iesākuši labi, taču uzvarēt katrā spēlē nav viegli. Ja katru reizi darām vienu un to pašu, tas nenozīmē, ka arī uzvarēsim," atzina Plaza. "Mums nebija daudz laika izpētīt pretinieku, taču tas nemazina mūsu vainu zaudējumā."

Tikmēr pats Zavadsks uzsvēra, ka mājinieki aizvadīja patiešām labu spēli.
"Mūsu plāns bija pēc iespēja ilgāk turēties līdzās pretiniekam. Pirmajā puslaikā nebijām tik labi, tomēr beigās mums pavērās iespēja, kas bija jāizmanto," uzsvēra pēdējo minūšu varonis. "Personīgi man šī bija parasta spēle. "Žalgiris" kā pretinieks nedod papildus motivāciju."

B grupas kopvērtējumā tagad "Žalgiris" komandai un Krievijas čempionvienībai Maskavas CSKA ir pa četrām uzvarām piecās spēlēs, bet tām ar trim uzvarām piecās spēlēs seko "VEF Rīga", Ļubercu "Triumf" un Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" komandas.

VTB līgas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 18 spēlēm. Pēc apakšgrupu sacensībām pa sešām labākajām komandām no katras grupas kvalificēsies izslēgšanas cīņām. Pirmo divu vietu ieguvēji automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā, bet 3.-6.vietu ieņēmušās komandas aizvadīs astotdaļfinālu.

Astotdaļfinālā sērijas ritēs līdz vienas komandas divām uzvarām, bet ceturtdaļfināli, pusfināli un fināls - līdz trijām uzvarām.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā "VEF Rīga" basketbolistiem tikai nedaudz pietrūka, lai kvalificētos VBL izslēgšanas mačiem.

Zīmīgi, ka šosezon VBL pirmo reizi būs iespēja izcīnīt vietu ULEB Eirolīgas kvalifikācijas turnīrā.

Jaunajā sezonā VTB līgā piedalās 20 komandas no astoņām valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!