Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas čempionvienībai "VEF Rīga" uzvara pret Lietuvas čempioniem Kauņas "Žalgiris" VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) turnīra regulārā čempionāta spēlē bija ļoti nepieciešama, pēc cīņas izteicās rīdzinieku galvenais treneris Ramūns Butauts.

Kā ziņots, pirmdien aizvadītajā A apakšgrupas mačā "VEF Rīga" savā laukumā uzvarēja ar rezultātu 88:79.

"Šī uzvara mums bija ļoti nepieciešama ne tikai situācijai turnīra tabulā, bet, pirmkārt, lai noticētu, ka varam cīnīties šajā līgā ar grandiem," atzina Butauts. "Man patīk [Žalgiris" galvenā trenera] Aleksandra Trifunoviča spēles filozofija, bet viņam, protams, smagi, jo tikko pārņēmis komandu un tas mums nospēlēja par labu."

"Spējām saglabāt savu spēles zīmējumu - bija kritumi, bet nebija panika un visi puiši saglabāja vēsu prātu. Tomēr tagad jau jāskatās uz priekšu. Dzīve turpinās un jāgatavojas nākamajam mačam," izteicās Butauts.

"Vai īpaši vinnēt "Žalgiri"? Gatavojos tāpat kā katrai spēlei un varbūt tikai pēc mača sapratu, ka biju taču tur strādājis," teica Butauts, paslavējot Kērtisu Miledžu, kurš aizvadītajā mačā guva 20 punktus. "Viņš šodien spēlēja ļoti disciplinēti, kas bieži pietrūkst. Kad Miledžs iespēlējas, tad viņu apturēt var tikai lokomotīve. Arī šodien viņš dabūja tehnisko piezīmi, par ko tiks sodīts pēc komandas iekšējā reglamenta, tomēr Miledžs šodien turēja komandu. Negribu gan viņu vienu izcelt, jo visi, kas bija laukumā, atdeva sevi visu."

"Prieks, ka beidzot izdevās uzvarēt šāda līmeņa pretiniekus. Beidzot noticējām sev - iepriekš turējāmies 35 minūtes, bet šodien parādījām raksturu un noticējām," teica "VEF Rīga" basketbolists Dairis Bertāns. "Nepieļāvām rupjas kļūdas."

"Neesam komanda, kādai vajadzētu būt - liela problēma ir pārliecības trūkums," pēc spēles teica Trifunovičs. "Komandas aizsardzība mūs uztrauc jau ilgu laiku, bet uzbrukumā spēlējam labi. Šajā mačā aizsardzībā spēlējām apmēram divreiz piecas minūtes - spēles sākumā un trešajā ceturtdaļā uz brīdi."

"Jau otro spēli pēc kārtas otrajā puslaikā zaudējām cīņu par bumbām. Ja vēlamies nostāties uz uzvaru takas, jāmaina sniegums, "piebilda "Žalgiris" galvenais treneris.

Šī "VEF Rīga" komandai bija otrā uzvara četrās aizvadītajās VTB VBL spēlēs, kas A apakšgrupas kopvērtējumā ļāva pakāpties uz piekto vietu, bet "Žalgiris" ar diviem panākumiem piecās cīņās atrodas sestajā vietā.

Tikmēr A grupas līderpozīcijā ar četrām uzvarām četros mačos atrodas pagājušās sezonas turnīra čempioni Maskavas apgabala "Himki", kurus vada bijušais "VEF Rīga" galvenais treneris Rims Kurtinaitis.

Savukārt B grupā pašlaik sešas uzvaras sešās spēlēs izcīnījusi Krievijas komanda Sanktpēterburgas "Spartak", kas vienīgā šajā grupā cīnās bez zaudējumiem.

VBL pamatturnīrā piedalās 18 komandas, kas divās apakšgrupās aizvadīs divu apļu turnīru. Pēc tam katras grupas četras labākās vienības kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, turklāt abu grupu uzvarētāji automātiski iekļūs finālčetrinieka turnīrā.

VBL regulārais čempionāts noslēgsies 2012.gada marta vidū.

Kā ziņots, pagājušās sezonas VBL turnīrā "VEF Rīga" palika piektajā vietā savā apakšgrupā.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā sezonā VBL turnīrā triumfēja "Himki" komanda, kas finālspēlē ar rezultātu 66:64 uzvarēja Krievijas čempionvienību Maskavas CSKA.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!