Foto: DELFI
Latvijas un Igaunijas apvienotā sieviešu basketbola čempionāta finālā sestdien iekļuva abas spēcīgākās Latvijas komandas "Cēsis" un "TTT Rīga".

Cēsīs notiekošais finālturnīrs sākās ar Latvijas čempionvienības "Cēsis" uzvaru, kas pusfināla mačā ar 94:78 (25:25, 21:17, 32:18, 16:21) pieveica citu Latvijas vienību RTU/"Merks".

Aizvadītajā mačā pirmā ceturtdaļa noslēdzās neizšķirti, bet pēc otrās ceturtdaļas cēsniecēm bija vien četru punktu deficīts. Tomēr cīņas otrajā puslaikā "Cēsis" komanda spēja iegūt drošu pārsvaru un izcīnīt uzvaru.

Rezultatīvākā uzvarētājām ar 27 gūtajiem punktiem bija Anda Eibele. 23 punktus un 12 bumbas zem groziem šajā mačā pievienoja amerikāniete Keiša Hemptone, bet pa 14 punktiem guva Kristīne Silarēja un Inesa Ajanoviča.

Tikmēr RTU/"Merks" vienībai 22 punktus guva Asnāte Fomina, bet ar 17 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām izcēlās Daina Lazdeniece.

Kā ziņots, regulārajā sezonā "Cēsis" kļuva par uzvarētājām, bet RTU/"Merks" basketbolistes ieņēma ceturto vietu.

Tikmēr sekojošajā mačā regulārajā sezonā otrajā vietā finišējušā "TTT Rīga" komanda ar 74:68 (22:12, 19:20, 20:14, 13:22) pieveica Igaunijas čempiones Tallinas "Eclex", kas pamatturnīru noslēdza trešajā pozīcijā.

Šajā cīņā jau pirmajā ceturtdaļā "TTT Rīga" ieguva desmit punktu pārsvaru, bet vēlāk darbojās pietiekami pārliecinoši, lai to noturētu.

Rezultatīvākā uzvarētājām ar 18 gūtajiem punktiem un septiņām bumbām zem groziem bija Dita Rozenberga, bet ar 15 punktiem "TTT Rīga" basketbolistēm palīdzēja Ilze Jākobsone.

Svētdien plkst.13.30 sāksies cīņa par trešo vietu, bet plkst.16 - finālspēle.

Abu valstu apvienotais čempionāts basketbolā sievietēm šogad tiek rīkots pirmo reizi.

Pamatturnīrā septiņas Latvijas un piecas Igaunijas vienības sacentās divos apļos. Pēc finālčetrinieka turnīra četras labākās Latvijas vienības izslēgšanas spēļu sērijās cīnīsies par valsts čempionu titulu (līdzīgā veidā savas čempiones noskaidros arī Igaunija).

Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) pusfināla sērijās līdz divām uzvarām spēlēs "Cēsis" pret "Liepājas papīru", kā arī "TTT Rīga" pret RTU/"Merks". Šie mači notiks 10., 13. un nepieciešamības gadījumā 15.aprīlī.

LSBL finālsērija līdz trim uzvarām notiks no 18. līdz 30.aprīlim, bet cīņa par trešo vietu līdz divām uzvarām - no 20. līdz 26.aprīlim.

Kā ziņots, pagājušās sezonas Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) čempionātā startēja astoņas komandas, pēc divu gadu pārtraukuma par čempionēm kļūstot "Cēsu" basketbolistēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!