Foto: F64
Latvijas un Igaunijas apvienotā sieviešu basketbola čempionāta otrā posma spēlē sestdien Latvijas vicečempiones "Cēsis" izbraukumā ar rezultātu 81:85 (26:16, 21:13, 19:23, 15:33) zaudēja Igaunijas klubam Tallinas 1182 un pārtrauca deviņu uzvaru sēriju.

Teju visas spēles garumā "Cēsu" komanda atradās pārliecinošā vadībā, pirmo puslaiku noslēdzot ar 18 punktu handikapu. Trešās ceturtdaļas gaitā mājinieces atspēlēja četrus punktus, bet ceturtajā ceturtdaļā veica 11:0 izrāvienu un panāca rezultātu 75:76. Pēcāk izrāviens ar 6:0 Tallinas komandai deva vadību ar 83:81, bet atlikušajā laikā cēsnieces punktus vairs neguva un piedzīvoja zaudējumu.

Attiecīgi 23 un 20 punktus "Cēsu" komandas labā guva Līga Šurkusa un Zane Jākobsone, bet ar 12 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām izcēlās Sabīne Niedola.

Cēsniecēm tas bija trešais zaudējums šosezon. Divi no tiem piedzīvoti pret 1182 vienības basketbolistēm.

Citā mačā sešu uzvaru sēriju pārtrauca "Latvijas Universitāte" (LU), kas izbraukumā ar 52:62 (10:20, 13:11, 10:18, 19:13) zaudēja "Vega 1"/"Liepāja" komandai. Liepājniecēm tas bija piektais panākums pēc kārtas.

Uzvarētāju labā 17 punktus guva baltkrieviete Marina Ivaščanka, bet 14 punktus LU komandas labā guva Eva Pavlovska.

Otrā posma vadošo komandu sešniekā līdere ar 16 uzvarām 17 mačos ir Latvijas čempionvienība "TTT Rīga", bet "Cēsis" un Tallinas 1182 seko ar 13 panākumiem 16 spēlēs. Ceturto vietu ar deviņiem panākumiem 15 spēlēs ieņem Lauras Auderes un Gunas Lazdiņas pārstāvētā "Tallinas Universitāte" no Igaunijas, ar astoņām uzvarām 16 mačos seko "TTT Rīga - Juniores", bet RSU/"Merks" kontā ir septiņi panākumi 16 cīņās.

Otrajā sešiniekā deviņas uzvaras 17 spēlēs ir "Latvijas Universitātei" un "Vega 1"/"Liepāja" komandai, kas ir grupas līderes. Savukārt Latvijas U-16 izlase ar četrām uzvarām 15 spēlēs atrodas trešajā pozīcijā un apsteidz trīs vājākās Igaunijas vienības.

Latvijas un Igaunijas sieviešu līgas turnīrā šosezon piedalās 12 komandas - septiņas no Latvijas un piecas no Igaunijas. Pirmajā posmā tika izspēlēts viena apļa turnīrs, pēcāk komandām pēc rezultātiem sadaloties divos sešiniekos un sākot otro posmu. Tajā vienības, paturot iepriekšējā posmā iegūtos punktus, ar sava sešinieka klubiem aizvadīs divus apļus.

Trešajā posmā notiks divas izslēgšanas spēļu sērijas starp 5.-8. un 6.-7.vietas ieguvējiem, savukārt čempionātu noslēgs sešu labāko komandu finālturnīrs.

Kā zināms, pagājušajā sezonā Latvijas un Igaunijas apvienoto čempionātu sieviešu basketbolā atbalstīja "Nordea" banka, taču pagaidām jauns ģenerālsponsors nav atrasts.

Pērnajā sezonā "TTT Rīga" uzvarēja otrajā Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā, kā arī izcīnīja Latvijas čempiones titulu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!