Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Pie uzvarām "Nordea" Basketbola līgas (NBL) sievietēm Latvijas klubu dueļos sestdien tika valsts čempionvienība "Cēsis", kā arī "TTT Rīga" komanda.

"Cēsis" komanda izbraukumā ar rezultātu 71:49 (24:10, 14:12, 19:8, 14:19) pārspēja "Vega 1"/"Liepāja" vienību, tiekot pie savā otrā panākuma trīs turnīra spēlēs un sagādājot pretiniecēm trešo neveiksmi četros mačos.

Kristīne Silarāja uzvarētāju labā guva 18 punktus, bet ar 13 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām izcēlās Latvijas izlases centra spēlētāja Aija Brumermane. Tikmēr "Vega 1"/"Liepāja" komandas labā attiecīgi 12 un 11 punktus guva Alise Strausa un Kristīna Cirša.

Citā Latvijas klubu duelī "TTT Rīga" komanda savā laukumā ar 102:24 (28:2, 20:12, 25:7, 29:3) sagrāva "Kolibri Pepsi"/" 47.vsk" vienību, tiekot pie trešās uzvaras tikpat spēlēs un sagādājot pretiniecēm ceturto neveiksmi pēc kārtas.

"TTT Rīga" maču aizvadīja ar astoņām spēlētājām, kuras visas guva vismaz desmit punktus. Rezultatīvākā ar 18 punktiem bija Kitija Laksa.

Pašlaik kopvērtējumā pirmo vietu ar četrām uzvarām četrās spēlēs ieņem Igaunijas komanda Tallinas "Eclex", kurai ar trim uzvarām tikpat mačos seko RSU/"Merks" un "TTT Rīga". Tālāk ar diviem panākumiem trīs spēlēs seko "Cēsis" un "Tallinas Universitāte".

Šosezon Latvijas un Igaunijas apvienotā čempionāta pamatturnīrā piedalās astoņas komandas no Latvijas un piecas no Igaunijas. Vienības līdz Jaungadam izspēlēs vienu apli, bet pēc tā komandas sadalīsies divās grupās (1.-6. un 7.-13.).

Otrajā posmā katras grupas ietvaros tiks izspēlēti divi apļi (punkti tiek skaitīti no jauna). Trešajā posmā notiks divas izslēgšanas spēļu sērijas starp 5.-8. un 6.-7.vietas ieguvējiem, savukārt "Nordea" Basketbola līgas čempionātu noslēgs sešu labāko komandu finālturnīrs. Pēc tam Latvijas četras labākās komandas izslēgšanas turnīrā sadalīs valsts čempionāta medaļas.

Pērnajā sezonā "Cēsis" uzvarēja pirmajā Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā, kā arī izcīnīja trešo Latvijas čempionu titulu un otro pēc kārtas.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!