Foto: F64
Latvijas sieviešu basketbola kluba "TTT Rīga" galvenais treneris Ainārs Čukste pēc FIBA Eirolīgas turnīra A apakšgrupas otrās kārtas spēles, kurā rīdzinieces savā laukumā ar 60:66 zaudēja Turcijas komandai Stambulas "Galatasaray", atzina, ka spēlētāju muļķīgu kļūdu dēļ tika zaudēts uzvarēts mačs.

Foto galerija

"Žēl, ka muļķīgu kļūdu dēļ zaudējām šādu spēli. Spēlētājam nav attaisnojuma, ja neiedod kādu piespēli vai driblā pazaudē bumbu, kā tas notika pēdējā ceturtdaļā," pēc mača atzina Čukste. "Bija sajūta, ka spēlētājas beigās apstājās un nobijās paņemt uzvaru. Pretinieces šo mūsu nepārliecinātību sajuta un izmantoja."

Par iepriekšējo FIBA Eirolīgas maču, kurā "TTT Rīga" viesos ar 38:118 piedzīvoja smagu sagrāvi pret Spānijas čempionvienību Valensijas "Ros Casares", Čukste izteicās, ka "galvenais iemesls sagrāvei bija pretinieču agresīvais presings, kas "TTT Rīga" komandai neļāva tikt pāri centra līnijai".

"Kad to paveicām, tad spējām kaut ko izveidot. Bet "Ros Casares" komandas sastāvs ir zvaigžņots un spēcīgs. Mūsu basketbolistēm ļima kājas jau izejot laukumā," piebilda Čukste.

"Spēle noteikti bija uzvarama, jo visos rādītājos bijām labākas. Vienīgi pieļāvām nepiedodami daudz kļūdu. Parādījām nesalīdzināmi labāku sniegumu kā iepriekšējā mačā," pēc spēles teica "TTT Rīga" centra spēlētāja Aija Brumermane.

"Zināju, kā spēlē Latvijas spēlētājas no valstsvienības un pirmās trīs ceturtdaļas viņas nospēlēja labi," pēc mača atzina kluba "Galatasaray", kas aizvadītajā sezonā triumfēja FIBA Eiropas kausa izcīņā, galvenais treneris Zafers Kalajcioglu. "Tomēr, kad pēdējā ceturtdaļā apturējām pretinieču zonas aizsardzību, tad pazuda arī "TTT Rīga" uzbrukums un mēs spējām uzvarēt."

Kalajcioglu izteicās, ka A grupā ir divas spēcīgākas komandas - "Ros Casares" un latviešu speciālista Gundara Vētras trenētā Jekaterinburgas UGMK -, bet pārējās ir spēkos līdzīgākas, kur katra var uzvarēt katru.

"Uzskatu, ka "TTT Rīga" atlikušās divas mājas spēles ar vājākajām pretiniecēm ir jāuzvar, bet, ja viņas uzvarēs arī kādu klubu izbraukumā, tad "TTT Rīga" var iekļūs izslēgšanas spēlēs, kas ir arī mūsu mērķis," piebilda "Galatasaray" galvenais treneris.

Nākamo FIBA Eirolīgas A grupas maču "TTT Rīga" basketbolistes aizvadīs 11.novembrī, kad savā laukumā uzņems Itālijas klubu Taranto "Cras Basket", kas pagājušajā sezonā spēlēja FIBA Eiropas kausa izcīņas finālā tieši pret klubu "Galatasaray".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!