Foto: Sputnik/Scanpix

Nespēlējot Latvijas izlases basketbolistam Dairim Bertānam, viņa pārstāvētā "Dariššafaka Doguš" komanda trešdien arī Turcijas čempionāta pusfināla otrajā spēlē starp divām Stambulas komandām viesos piekāpās šīs sezonas ULEB Eirolīgas čempionei "Fenerbahce".

"Dariššafaka Doguš" cieta zaudējumu ar rezultātu 81:95 (26:24, 17:34, 24:16, 21:14), sērijā līdz trim uzvarām nonākot iedzinējos ar 0-2.

Bertāns leģionāru limita dēļ šajā sērijā laukumā vēl nav devies.

Latvieša pārstāvētajā komandā rezultatīvākais ar 21 punktu bija Bredlijs Vanameikers, bet pa 14 punktiem sameta Vils Klaibērns un Furkans Aldemirs, kuriem abiem bija arī pa septiņām atlēkušajām bumbām.

Savukārt ULEB Eirolīgas čempioniem ar 18 punktiem palīdzēja Bogdans Bogdanovičs.

Sērija trešā spēle, kas var kļūt arī par noslēdzošo, piektdien risināsies "Dariššafaka Doguš" laukumā.

Ceturtdaļfinālā "Dariššafaka Doguš" ar 2-0 pārspēja šīs sezonas Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas vicečempioni Bandirmas "Banvit", bet "Fenerbahce" ar tādu pašu rezultātu pieveica Bursas "Tofaš".

Ar 23 uzvarām 30 spēlēs "Dariššafaka Doguš" regulārajā čempionātā ieņēma ceturto vietu, kamēr "Fenerbahce" ar 28 panākumiem bija pirmā.

"Fenerbahce" aizpagājušajā nedēļas nogalē tika kronēta par ULEB Eirolīgas čempioni, sarūpējot Turcijai pirmo kontinenta prestižākā klubu turnīra trofeju. Savukārt "Dariššafaka Doguš" Eirolīgā apstājās ceturtdaļfinālā, kur zaudēja Spānijas grandam Madrides "Real".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!