Foto: F64

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns piektdien guva 11 punktus Spānijas Superkausa pusfināla mačā, taču tas neglāba viņa pārstāvēto Vitorijas "Laboral Kutxa" komandu no neveiksmes pret titulēto "Barcelona".

Pusfināla duelī "Laboral Kutxa" cieta pārliecinošu zaudējumu ar 66:95 (16:31, 13:18, 17:22, 20:24).

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 20 minūtes un 20 sekundes, grozā trāpot vienīgo divpunktu raidījumu un trīs no pieciem tālmetieniem. Tāpat latvieša rēķinā trīs atlēkušās bumbas un divi bloķēti pretinieku metieni, dueli noslēdzot ar 14 efektivitātes punktiem.

Sestdien "Laboral Kutxa" komandu gaida duelis par Superkausa trešo vietu, kur Vitorijas klubam pretī stāsies "Valencia Basket", kas piektdien savā pusfinālā ar 76:89 atzina Madrides "Real" pārspēku.

Sestdien Bertāns gatavojas piedalīties arī Superkausa tālmetienu konkursā.

Kā ziņots, Bertāns ar "Laboral Kutxa" komandu vasarā noslēdza trīs gadu līgumu.

Pirms sezonas kopā ar Vitorijas kluba pirmo komandu trenējies arī 18 gadus vecais latvietis Rinalds Mālmanis, kurš gan sezonu, visticamāk, uzsāks kādā citā kluba sistēmas komandā vai tiks izīrēts.

Bertānu 2011.gada vasarā NBA draftā otrajā kārtā ar kopējo 42.numuru izvēlējās Indiānas "Pacers" komanda, bet uzreiz pēc tam viņš tika aizmainīts uz Sanantonio "Spurs". Bertāns kļuva tikai par otro Latvijas basketbolistu, kurš draftēts NBA.

"Laboral Kutxa" pagājušās sezonas ACB čempionātā netika tālāk par ceturtdaļfinālu, tomēr tas vienībai neliegs arī nākamajā sezonā sacensties ULEB Eirolīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!