Foto: DELFI
Diennakts basketbola spēle "Krastu mačs", kura sestdien Rīgas ostas svētku un Rīgas pilsētas svētku ietvaros sākās pie Latvijas Nacionālas operas, pēc pirmajām spēles stundām aizritējusi līdzīgā cīņā.

Pirmajā mačā, kurā piedalījās "VEF Rīga" basketbolisti un bijušies Latvijas izlases spēlētāji, labāki bija šobrīd aktīvie spēlētāji, taču vēlāk kreisā un labā krasta komandu cīņas rezultāts izlīdzinājās.

Pirms "Krastu mača" notika divi konkursi, kuros uzvaras izcīnīja pašmāju basketbolisti, nopelnot arī pa 3000 eiro lielām naudas balvām. Bumbas triekšanā grozā no augšas nepārspēts palika Kristaps Dārgais, kurš pārspēja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Zvaigžņu spēles labāko "slam dunk" meisteru Džeremiju Evansu. Neskatoties uz neveiksmi Evanss bija gandarīts par uzaicinājumu un iespēju ierasties Latvijā, kur varējis vērot lieliski organizētu basketbola pasākumu.

Savukārt trīspunktu metienu konkursā uzvaru izcīnīja Edgars Indāns, kurš rādīja labāko precizitāti arī priekšsacīkstēs un pusfinālā, kur guva 23 punktus. Ārpus fināla palika profesionālā basketbola zvaigznes "VEF Rīga" kapteinis Kristaps Janičenoks un Maskavas CSKA basketbolists Andrejs Voroncevičs. Pusfinālā netika arī Latvijas izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis, kurš savā basketbolista karjerā, tieši pateicoties tecamam tālmetienam, bija iemantojis iesauku "zelta roka".

Vēlāk Kristaps Janičenoks sacīja, ka tālmetienu konkursā uz uzvaru īsti nav cerējis, jo pagaidām kopā ar "VEF Rīgu" sporta zālē vēl nav trenējies. "Tas man ir attaisnojums, taču savu galveno mērķi izpildīju - pārspēju Ainaru Bagatski," smaidot sacīja Janičenoks. Viņš "Krastu maču", kura pirmajā spēlē "VEF Rīga" uzvarēja Latvijas basketbola veterānus, vērtēja kā ļoti izdevušos pasākumu. "Tas risinās jau trešo reizi, un ar katru gadu kļūst interesantāks un labāks, ar arvien lielāku zvaigžņu piedalīšanos. Šoreiz ir liels gods redzēt tādu zvaigzni kā Džeremijs Evanss, kurš šoreiz tika arī pārspēts," Janičenoks bija gandarīts par "Krastu mača" organizatorisko līmeni.

Kā ļoti interesantu "VEF Rīga" kapteinis nosauca arī spēkošanos ar bijušajiem Latvijas izlases basketbolistiem. "Tur spēlēja virkne bijušo komandas biedru, un arī tādi spēlētāji, kas man savulaik bija elki, un no kuriem daudz ko esmu mācījies. Varēja just, ka viņi ilgi nav spēlējuši, taču pulveris viņiem ir saglabājies gana sauss - skrien, met, daži arī vēl lec," jokoja basketbolists.

"Krastu mačs" turpināsies visu nakti un noslēgsies svētdien plkst. 15:00.

Pirmais "Krastu mačs" 2010.gadā beidzās ar kreisā krasta uzvaru, bet pērn labais krasts revanšējās. Pēc rīkotāju aplēsēm, pērn "Krastu maču" apmeklēja līdz 100 000 cilvēku. Spēlē pirms gada piedalījās apmēram 600 rīdzinieku, viņu vidū arī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, kurš, pēc organizatoru teiktā, gatavojas spēlēt arī šogad.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!