ULEB Eirolīgas jauno sezonu ar pārliecinošu uzvaru iesāka grieķu kluba "Olympiakos" basketbolisti, kas savā laukumā pārliecinoši ar 82:66 (17:17, 19:18, 26:21, 20:10) pieveica "Real Madrid".

Lai gan pirmajā puslaikā "Real Madrid" bija deviņu punktu pārsvars, "Olympiakos" ātri panāca atkal līdzsvaru spēlē. Izšķirošo pārsvaru grieķu klubs panāca trešās ceturtdaļas beigās un pēdējās ceturtdaļas sākumā, kad pēc izrāviena 15:0 panāca 72:56. Pēdējās minūtēs "Real Madrid" vairs neko nespēja glābt, un "Olympiakos" svinēja uzvaru.

"Olympiakos" labā pa 16 punktiem guva Vasilis Spanulis un Jonis Burusis, bet 15 punktus – Milošs Teodosičs. "Real Madrid" labā 18 punktus guva Serhio Ljuls.

Pārējās ULEB Eirolīgas jaunās sezonas pirmās kārtas spēles notiks trešdien un ceturtdien. Jau ceturto sezonu pēc kārtas Eiropas prestižākajā turnīrā nespēlēs neviens no Latvijas basketbolistiem, bet Lietuvu šosezon atkal pārstāvēs divi klubi - Kauņas "Žalgiris" un "Lietuvos Rytas".

Kopumā priekšsacīkstēs 24 komandas ir sadalītas četrās grupās. Pēc divu apļu turnīra katras grupas četras labākās komandas iekļūs grupu turnīru otrajā kārtā, kurā atkal tiks izveidotas četras grupas pa četrām komandām katrā. Atkal pēc divu apļu turnīra katras grupas divas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, bet ceturtdaļfināla uzvarētāji iekļūs Eirolīgas "Final Four".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!