Foto: Shutterstock
Eiropas U-20 sieviešu basketbola čempionāta laikā, kas pašlaik risinās Ungārijā, ar salmonelozi kopā inficējušies 32 cilvēki, no kuriem 22 ir spēlētājas, pirmdien apstiprināja Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļa ("FIBA Europe").

Turnīra pirmajās dienās nelabu dūšu sajuta 32 čempionāta dalībnieki, no kuriem lielākā daļa jau atgriezusies pie savām komandām, bet pēdējie saslimušie no slimnīcām tiks izrakstīti pirmdien.

Amatpersonas veic izmeklēšanu, lai noskaidrotu saslimšanas cēloņus, bet visas komandas svētdien sanāksmē tika informētas, ka analīzes uzrādījušas saslimšanu ar salmonelozi. Visticamāk, ka saslimšana notikusi trešdien aizvadītās atklāšanas ceremonijas svinīgo pusdienu laikā.

Kā ziņots, vissmagāk cieta Portugāles izlase, kurai vienā mačā varēja palīdzēt vien sešas spēlētājas, kamēr pārējās sešas ārstējās. Tikmēr Latvijas basketbolistes šī nelaime nav skārusi.

Latvijas izlase pirmdien čempionātā uzsāks cīņu par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā, un šajā turnīrā tai otrdien būs jāsacenšas arī ar Portugāli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!