Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
"Ventspils" komanda Latvijas Basketbola līgas (LBL) ceturtajā finālsērijā uzvarēja "VEF Rīga" vienību, jo bija izanalizējusi abu komandu pieļautās kļūdas iepriekšējās cīņās, uzskata "Ventspils" galvenais treneris Guntis Endzels.

Kā ziņots, aizvadītajā cīņā trešdien "Ventspils" izbraukumā sagrāva "VEF Rīga" komandu ar 93:55.

Sērijā līdz četrām uzvarām pašlaik rezultāts kļuva neizšķirts 2-2. Zīmīgi, ka visos četros mačos uzvarējušas komandas, kas spēlē izbraukumā.

"Šī bija pirmā spēle sērijā, kurā mums viss izdevās. Nosedzām visus spēlētājus, uzbrukumā darbojāmies ar enerģiju," pēc mača izteicās "Ventspils" komandas basketbolists Akselis Vairogs, kurš pēdējās divas sērijas spēlēs aizvadījis ļoti veiksmīgi. "Tā kā mēs esam izteikta mājas komanda, nākamajā spēlē ļoti ceram uzvarēt."

"Cerams, ka šī spēle bija nopietns pavērsiens sērijā. Piekrītu, ka esam mājas komanda, tāpēc mums obligāti jāizmanto situācija, kas radusies," izteicās Endzels "Mums izdevās izanalizēt visas abu komandu kļūdas un pretinieku basketbolistus. Savukārt "VEF Rīga" var spēlēt arī bez saviem traumētajiem līderiem."

Kā ziņots, rezultatīvākais uzvarētājiem aizvadītajā mačā ar 17 gūtajiem punktiem bija Vairogs. Tikmēr "VEF Rīga" komandā ar 17 punktiem izcēlās Dairis Bertāns.

"Šādam zaudējumam nav attaisnojuma. Rezervistiem neizdevās aizvietot līderus," izteicās Bertāns. "Neparādījām pienācīgu cīņu, lai pretiniekus apturētu. Tāpat mums pietrūka agresivitātes. Nepiekrītu, ka "Ventspils" komanda atradusi mūsu vājākās vietas - vienkārši šajā mačā traģiski nospēlējām aizsardzībā."


"Pretinieki bija stiprāki visos spēles komponentos, ieskaitot raksturu. Savukārt mēs raksturu neparādījām. Daudzi no spēlētājiem, kas mums bija pieejami šajā spēlē, nezina kā spēlēt finālā," izteicās "VEF Rīga" galvenais treneris Ramūns Butauts. "Nākamajā mačā viss atkal sāksies no nulles. Gribētu redzēt, lai nākamajā mačā traumētie spēlē, taču viņu traumas ir pārāk nopietnas - viņi spēlētu pat tad, ja varētu spēlēt kaut par 50 procentiem."

Šajā mačā laukuma saimniekiem traumu dēļ nevarēja palīdzēt Kristaps Janičenoks un Artjoms Parahovskis. Butauts laika noprast, ka viņu savainojumi ir pietiekoši nopietni.

"Ar šādu sastāvu uzvarēt nav iespējams. Turklāt žēl, ka nevaram labi nospēlēt divas spēles pēc kārtas," teica Butauts. "Neatceros gadījumu, kad sērijā vislaik uzvar viesu komanda."

Piektā spēle notiks sestdien Ventspilī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!