Foto: stock.xchng
Itālijas speciālists Etore Mesina, kurš pagājušajā nedēļā atkāpās no pēdējo septiņu gadu Krievijas čempionvienības basketbolā Maskavas CSKA galvenā trenera amata, turpmāk trenēs Spānijas čempionāta (ACB) vienību Madrides "Real", vēsta mediji.

Mesina ar klubu "Real" noslēdzis vienošanos uz trīs sezonām. Itāliešu speciālista alga būs 1,8 miljoni eiro (1,27 miljoni latu) sezonā.

Par Maskavas CSKA galveno treneri Mesina kļuva 2005.gadā. Viņa vadībā Maskavas vienība četras reizes pēc kārtas iekļuva ULEB Eirolīgas finālā, bet divreiz arī triumfēja šajā turnīrā - 2005./2006.gada un 2007./2008.gada sezonā. Tāpat Mesina komandu CSKA četras reizes aizveda līdz Krievijas čempionu titulam.

ACB regulārajā čempionātā klubs "Real" aizvadītajā sezonā ieņēma ceturto vietu. Izslēgšanas spēļu turnīra pirmajā kārtā - ceturtdaļfinālā - Madrides vienība sērijā ar 2-1 pieveica Badalonas "Joventut" komandu, bet pēc tam pusfināla sērijā "Real" ar 1-2 zaudēja Vitorijas "Tau Ceramica" klubam.

Savukārt ULEB Eirolīgas turnīrā "Real" basketbolisti šosezon spēja iekļūt ceturtdaļfinālā, kur sērijā ar 1-3 atzina Grieķijas kluba Pireju "Olympiacos" pārākumu.

Par Spānijas čempionvienību klubs "Real" savā pastāvēšanas vēsturē ir kļuvis 30 reizes, bet pēdējo reizi tas notika 2007.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!