Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) vadība ir informējusi Krievijas Basketbola federāciju (KBF), ka izskatīs tās izslēgšanu no savām rindām, vēsta vietējie mediji.

Šāds FIBA lēmums saistīts ar jaunākajiem notikumiem Krievijas basketbolā - Maskavas pilsētas tiesa ir likusi KBF šogad aizvadīt jaunas prezidenta vēlēšanas, kamēr FIBA pieprasījusi to paveikt pēc 2016. gada olimpiskajām spēlēm, ziņo portāls "championat.ru".

"Pēdējie notikumi apstiprina, ka jūsu federācija nav spējusi atrisināt institucionālo problēmu atbilstoši KBF saistībām pret FIBA un FIBA ģenerālajam statusam un FIBA lēmumiem. Būtībā informācija, kas iekļauta vēstulēs, Maskavas pilsētas tiesas lēmumos un iesaistīto pušu publiski paustajā, norāda uz konflikta eskalāciju līdz tam, ka uz lēmuma pieņemšanu KBF vārdā pretendē divas izpildkomitejas un tiesas lēmums ir destabilizējis KBF darbu," teikts FIBA ģenerālsekretāra Dirka Bauermana nosūtītajā vēstulē.

"Visi šie notikumi risinās ļoti kritiskā momentā, kad KBF rīko pasaules čempionātu, bet Krievijas izlases un tiesneši gatavojas piedalīties (vai piedalās) FIBA un "FIBA Europe" sacensībās. Šajā situācijā, ņemot vērā Maskavas pilsētas tiesas lēmumus un jūsu atšķirīgos uzskatus šajā jautājumā, mums nav citu iespēju kā iekļaut šo jautājumu izskatīšanai Centrālā biroja sēdē 8. - 9. augustā un pieņemt lēmumu atbilstoši FIBA noteikumiem. Līdz tam mēs turpināsim cieši sadarboties ar KBF un kopā ar visu basketbola sabiedrību un oficiālajām personām meklēsim kopīgu risinājumu, ko varēs atbalstīt FIBA." teikts vēstulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!