Foto: DELFI

ULEB Eirolīgas spēlē ceturtdien zaudējumu piedzīvoja Latvijas basketbolista Dāvja Bertāna pārstāvētais Spānijas klubs "Laboral Kutxa", kas dramatiskā cīņā Lietuvā ar 79:80 piekāpās Klaipēdas "Neptunas".

Bertāns laukumā aizvadīja 24:35 minūtes, kuru laikā guva astoņus punktus, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, kā arī pieļāva vienu kļūdu un nopelnīja piecas piezīmes. Bertāns mača laikā izmeta desmit tālmetienus, no kuriem precīzs bija tikai viens, kā arī iemeta divus no četriem pustālajiem un vienīgo soda metienu.

Trešajā ceturtdaļā "Laboral Kutxa" komandai bija 18 punktu deficīts, kuru izdevās sadeldēt, bet mača izskaņā Bertāna vienība pat izvirzījās vadībā. Dramatiskā cīņā pēdējā minūtē vairākas reizes mainījās vadība spēlē, bet pēdējais vārds bija mājiniekiem – 13 sekundes pirms pamatlaika beigām izdevību groza apakšā izmantoja Sims Galdiks, atnesot "Neptunas" uzvaru.

"Laboral Kutxa" tas bija ceturtais zaudējums sešās spēlēs, bet Eirolīgas debitante "Neptunas" izcīnīja trešo uzvaru. Uzvarētājiem pa 16 punktiem guva Mustafa Šakurs un Donāts Zavacks, bet 12 punktus – Deivids Gaiļus. "Laboral Kutxa" rindās neapturams bija Tomā Ertels, kurš guva 31 punktu, bet 12 punktus guva Koltons Aiversons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!