Foto: Publicitātes attēli

Jēkabpils sporta namā notika VEF Latvijas Jaunatnes basketbola līgas projekta "Basketbols aicina" 2014./2015.gada sezonas sestais pasākums. Basketbola nodarbības pirmo klašu skolēniem no Jēkabpils 3.vidusskolas un Jēkabpils pamatskolas vadīja četrkārtējais Latvijas čempions Uģis Viļums, kuram palīdzēja BK "Jēkabpils" spēlētāji - Devins Teilors un Maiks Burvels, tāpat arī Jēkabpils Sporta skolas U-19 grupas audzēkņi.

Divu 45 minūšu nodarbību programmā bija iesildīšanās vingrinājumi, basketbola pamatelementi, šķēršļu stafetes, kā arī sarīkojuma vadītāju atbildes uz jautājumiem un, protams, kopīga fotografēšanās.

Katrs dalībnieks saņēma īpašu "Basketbols aicina" T-kreklu un uzaicinājumu trenēties sporta skolā. Bērni piedalījās konkursos un Colgate aktivitātēs un konkursos.

Projekts "Basketbols aicina" tiek īstenots jau piekto gadu. Kopš 2010.gada rudens Latvijas Basketbola līgu spēlētāji un Latvijas Sieviešu basketbola līgas spēlētājas vadījuši nodarbības jaunāko klašu skolēniem visā Latvijā - Valmierā, Ventspilī, Jelgavā, Cēsīs, Vallē, Rīgā, Saldū, Ozolniekos, Aizkrauklē, Daugavpilī, Madonā, Liepājā, Rēzeknē, Rūjienā, Krāslavā, Aizkrauklē, Jēkabpilī, Siguldā, Bauskā, Mārupē, Talsos, Kuldīgā, Jūrmalā, Ogrē un Saldū. Pēc iepazīšanās ar basketbola pamatelementiem bērni saņem uzaicinājumu pievienoties sporta skolu treniņgrupām.

Akcijas "Basketbols aicina" nodarbības notiek katru mēnesi, aptverot visus Latvijas novadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!