Foto: DELFI

Svarīgu uzvaru ULEB Eirolīgas turnīra spēlē trešdien izcīnīja Lietuvas basketbola komanda Klaipēdas "Neptunas", turpinot cīņu par otrā posma sasniegšanu.

Devītās kārtas mačā "Neptunas" ar 82:72 (22:18, 18:19, 23:23, 19:12) savā laukumā pieveica Turcijas komandu Stambulas "Galatasaray Liv Hospital".

Uzvarētājiem ar 23 punktiem izcēlās Deivids Gaiļus, bet 16 punktus pievienoja amerikānis Mustafa Šakurs.


Tikmēr "Galatasaray Liv Hospital" vienību neglāba pat serbu uzbrucēja Zorana Ercega 24 gūtie punkti.

Pirmajā aplī "Neptunas" piekāpās saviem tiešajiem konkurentiem ar 26 punktu deficītu, bet tagad lietuvieši pirms pēdējās kārtas ieguvuši priekšrocības.

Pašlaik D apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar septiņiem panākumiem astoņos mačos ir Grieķijas vienība Pireju "Olympiacos".

Latvieša Dāvja Bertāna pārstāvētajam Spānijas klubam Vitorijas "Laboral Kutxa" četras uzvaras astoņos mačos pašlaik dod trešo vietu, tai ar četriem panākumiem deviņās spēlē seko "Neptunas" komanda, bet "Galatasaray Liv Hospital" rēķinā ir trīs uzvaras.

"Laboral Kutxa" komanda gandrīz jau garantējusi vietu sacensību otrajā posmā, bet "Neptunas" jācer, ka Stambulas vienība pēdējā mačā zaudēs "Olympiacos", vai pašiem jāuzveic grupas pastarīte "Valencia Basket" no Spānijas.

Turnīra pirmajā posmā 24 komandas, kas sadalītas četrās grupās, aizvadīs divu apļu turnīru, pēc kura tālākām cīņām kvalificēsies katras grupas četras labākās vienības. Otrajā posmā 16 komandas tiks dalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam atkal kvalificēsies četras labākās vienības.

Ceturtdaļfināla uzvarētāji tiks noteikti sērijās līdz trim uzvarām, bet pēc tam Madridē nākamā gada maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!