Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas un Igaunijas apvienotā sieviešu basketbola čempionāta līdervienību mačā svētdien "Cēsis" ar rezultātu 75:67 (18:13, 21:13, 17:24, 17:17) pārspēja Igaunijas komandu Tallinas "Eclex".

Uzvarētājām ar 17 punktiem un 12 rezultatīvām piespēlēm izcēlās Anda Eibele, 15 punktus guva Zane Lapsiņa, bet Kimberlija Batlere pievienoja 12 punktus un desmit atlēkušās bumbas.

Savukārt "Eclex" komandai ar 24 punktiem palīdzēja Vīve-Kaia Rebane.


Šīs abas komandas ir pašreizējās savu valstu čempionvienības.

Čempionāta kopvērtējumā tagad "Cēsis" kontā ir astoņas uzvaras astoņos mačos, bet "Eclex" komanda izcīnījusi astoņas uzvaras deviņās spēlēs un tai ar septiņām uzvarām astoņos mačos seko "TTT Rīga".

Vadošajam trijniekam ar sešiem panākumiem deviņos mačos seko RTU/"Merks", kā arī "TTT Rīga - Juniores" un "Liepājas Papīrs" basketbolistes, kas tikušas pie četrām uzvarām septiņās spēlēs.

"Latvijas Universitāte" (LU) izcīnījusi divas uzvaras septiņās cīņās un atrodas devītajā pozīcijā, bet U-16 izlases spēlētājas uzvarējušas vienā no septiņām līdz šim aizvadītajām spēlēm, kas dod desmito pozīciju.

Pamatturnīrā komandas sacentīsies divos apļos. Četras labākās aprīļa sākumā izspēlēs finālčetrinieka turnīru. Savukārt vēlāk četras labākās Latvijas vienības izslēgšanas spēļu sērijās cīnīsies par valsts čempionu titulu (līdzīgā veidā savas čempiones noskaidros arī Igaunija).

Kā ziņots, pagājušās sezonas Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) čempionātā startēja astoņas komandas, pēc divu gadu pārtraukuma par čempionēm kļūstot "Cēsu" basketbolistēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!