Foto: F64

Latvijas čempionvienības basketbolā "VEF Rīga" spēlētāji cīnījušies VTB Vienotās līgas duelī ar Krasnojarskas "Jeņisej" vienību, kaut nekrita metieni, uzskata komandas galvenais treneris Karloss Frade.

Kā ziņots, aizvadītajā mačā "VEF Rīga" savā laukumā zaudēja ar 71:73 (15:14, 18:20, 20:20, 18:19). Līdz ar to "VEF Rīga" zaudējusi visās trijās šosezon aizvadītajās spēlēs.

"Šī ir viena no tām spēlēm ar ko grūti sadzīvot. Pieļāvām daudz kļūdu, taču komanda pat dienā, kad tai negāja spēle, cīnījās. Tas mums ļaus uzlabot sniegumu," pēc mača teica Frade. "Šādās spēlēs ir ļoti svarīgi, ka mums bija labi rādītāji atlēkušajās bumbās un piespēlēs, arī divpunktu metienos. Tomēr nespējām atrast ritmu tālmetienos."

"Mums jāturpina smagi strādāt un neveiksmīgas dienas japārvērš laimīgajās," uzsvēra spāņu speciālists. "Mums bija iespējas uzvarēt, jo pēdējā minūtē izdarījām piecus metienus."

Runājot par jaunajiem latviešu basketbolistiem, Frade atzina, ka komandā ir četri garie spēlētāji, kas pašlaik ir labāki par Ričmondu Vildi un tāpēc viņš pašlaik nespēlē.

"Tomēr man viņš patīk, viņš cenšas. Arī Dāvis Geks drīzumā spēlēs," solīja Frade.

"Uzlabojām sniegumu un esam komanda ar cīņassparu," teica "VEF Rīga" spēlētājs Kītons Nenkivils. "Esam jauna komanda un mums nav pārāk liela pieredze. Jāuzlabo sīkas detaļas savā sniegumā."

"Šī līga ir krietni fiziskāka nekā citas, kurās esmu spēlējis. Agresīva līga," piebilda amerikānis.

"Šodien labāk spēlējām aizsardzībā nekā uzbrukumā. Zinājām, ka "VEF Rīga" ir laba komanda, zinājām, ka būs grūta cīņa, bet guvām uzvaru," stāstīja "Jeņisej" galvenais treneris Oļegs Okulovs, kurš 2008./2009. gada sezonā trenēja Latvijas Basketbola līgas (LBL) vienību "Liepājas Lauvas". "Spēle varbūt nebija skaista, bet uzvara paliek uzvara."

Kā zināms, Vienotās līgas sezonu rīdzinieki iesāka svētdien ar zaudējumu 75:87 sava bijušā spēlētāja Kaspara Bērziņa pārstāvētajai Krievijas komandai "Ņižņij Novgorod", ko trenē latviešu speciālisti Ainars Bagatskis un Artūrs Štālbergs. Savukārt "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmajā mačā čempioniem ar 75:79 nācās piekāpties "Valmiera"/ORDO komandai.

Arī šosezon VTB Vienotajā līgā sacenšas 16 komandas, kas bez dalījuma apakšgrupās aizvadīs divu apļu turnīru. Turnīrā debiju piedzīvo Gruzijas klubs Tbilisi "Vita", kas aizstāj finansiālās grūtībās nonākušo Samāras "Krasnije kriļja" no Krievijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!