Foto: LETA
Latviešu basketbolista Rolanda Freimaņa pārstāvētā Kazaņas "Unics" komanda VTB Vienotās līgas mačā trešdien ar rezultātu 84:70 (25:24, 22:16, 21:12, 16:18) savās mājās uzveica sacensību pastarīti Minskas "Cmoki" no Baltkrievijas.

Freimanis laukumā pavadītajās sešās minūtēs un 28 sekundēs guva divus punktus, realizējot vienīgo izdarīto divpunktu metienu, kā arī nopelnīja divas personīgās piezīmes un pieļāva vienu kļūdu, tiekot pie viena efektivitātes koeficienta punkta.

Rezultatīvākie "Unics" sastāvā ar 22 punktiem bija Kīts Lengfords un Pāvels Antipovs. Amerikāņu leģionāram Lengfordam arī astoņas atlēkušās bumbas un desmit izprovocēti pārkāpumi.

Savukārt "Cmoki" rindās ar 26 punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm izcēlās serbs Branko Mirkovičs.

Citā Vienotās līgas mačā trešdien smagu zaudējumu cieta Kaspara Bērziņa pārstāvētā Samāras "Krasnije kriļja" vienība, kas izbraukumā ar 52:83 (15:21, 11:28, 10:20, 16:14) kapitulēja Sanktpēterburgas "Zeņit".

Bērziņš otrajā mačā pēc kārtas nebija savas komandas pieteikumā, bet uzvarētājiem rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Volters Hodžs.

Zīmīgi, ka "Krasnije kriļja" cieta otro smago zaudējumu pēc kārtas, jo svētdien ar 41:85 kapitulēja vienai no Eiropas spēcīgākajām vienībām Maskavas CSKA.

Tikmēr turnīra līdere Maskavas apgabala "Himki" trešdien ar 94:80 (21:17, 15:25, 30:15, 28:23) viesos uzvarēja Volgogradas "Krasnij oktjabr".

VTB Vienotās līgas kopvērtējumā līdere ar 18 panākumiem 20 mačos ir "Himki" vienība, bet "Unics" ar 13 uzvarām 21 cīņā atrodama sestajā vietā.

Tikmēr "Krasnije kriļja" ar sešiem panākumiem 19 spēlēs ieņem 14.vietu un no izslēgšanas spēļu zonas pašlaik atpaliek par divu uzvaru tiesu.

Šosezon VTB Vienotajā līgā piedalās 16 komandas, kur katra aizvadīs divu apļu turnīru, kopumā regulārajā turnīrā nospēlējot 30 mačus, bet astoņas labākās vienības iekļūs izslēgšanas spēlēs.

Tajā šosezon startē desmit klubi no Krievijas, kā arī pa vienai komandai no Kazahstānas, Somijas, Latvijas, Igaunijas, Čehijas un Baltkrievijas.

Jau vēstīts, ka iesākumā bija plānots, ka jaunajā VTB līgas sezonā piedalīsies 22 klubi, taču no starta nolēma atteikties piecas Lietuvas vienības, kā arī nu jau vairs neeksistējošā Krievijas komanda Sanktpēterburgas "Spartak", kā arī Polijas vienība Zgoželecas "PGE Turow". Tikmēr valstī nestabilās situācijas dēļ VTB līgā nespēlē arī Ukrainas vienības "Doņeck" un Mariupoles "Azovmaš".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!