Foto: LETA

Latviešu basketbolists Rolands Freimanis trešdien guva trīs punktus savā otrajā spēlē Krievijas kluba Kazaņas "Unics" sastāvā, palīdzot tam Eiropas kausa izcīņas turnīra otrā posma ceturtās kārtas mačā izbraukumā ar 77:65 (19:18, 24:18, 20:18, 14:11) uzvarēt citu Krievijas komandu Sanktpēterburgas "Zeņit".

Freimanis laukumā pavadīja deviņas minūtes un 42 sekundes, raidot grozā vienu no četriem tālmetieniem. Neviens no viņa abiem divpunktu metieniem mērķi nesasniedza.

Latvietis iekrāja arī četras atlēkušās bumbas, vienu rezultatīvu piespēli, trīs piezīmes un neitrālu efektivitātes koeficienta rādītāju.

"Unics" komandas labā 25 punktus guva amerikānis Kīts Lengfords.

G apakšgrupā pašlaik "Unics" ar trim uzvarām četrās spēlēs ieņem pirmo vietu, ar diviem panākumiem trīs mačos seko Francijas klubs "Strasbourg", "Zeņit" kontā ir divas uzvaras četrās cīņās, bet bez panākumiem trīs spēlēs spēkojas Nimburkas ČEZ no Čehijas.

Kā ziņots, pirmajā posmā grupu turnīrā 36 komandas bija sadalītas sešās apakšgrupās, pa sešām komandām katrā, kas izspēlēja divu apļu turnīru. Sacensību otro posmu sasniedza četras katras grupas labākās komandas, kurām pievienojās astoņas vienības, kas nepārvarēja ULEB Eirolīgas sacensību pirmo posmu. Šīs 32 komandas sadalītas astoņās grupās, pa četrām vienībām katrā, izspēlējot divu apļu turnīru.

Otro posmu pārvarēs katras grupas divas labākās komandas, kas pēc tam izspēlēs astotdaļfinālu, ceturtdaļfinālu, pusfinālu un finālu. Izslēgšanas turnīrā visās fāzēs uzvarētāji tiks noskaidroti divu spēļu summā. Sacensību finālspēles gaidāmas 24. un 29.aprīlī. Sacensību uzvarētāji kvalificēsies 2015./16.gada ULEB Eirolīgas turnīram.

Kā zināms, abām Latvijas spēcīgākajām komandām "Ventspils" un "VEF Rīga" neizdevās pārvarēt pirmo posmu.

Iepriekšējā sezonā Eiropas kausā triumfēja Spānijas komanda "Valencia Basket", kas finālā pieveica Krievijas vienību Kazaņas "Unics". Līdz ar to "Valencia Basket" automātiski kvalificējās ULEB Eirolīgas turnīram, bet "Unics" iepriekš pārvarēja ULEB Eirolīgas kvalifikāciju un arī spēlēja Eiropas spēcīgāko komandu turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!