Vairums pieļautās kļūdas skaidrojamas ar spēlētāju pieredzes trūkumu, taču kopumā komandas darbību var uzteikt kā labu esam, pēc otrdien aizvadītās Eiropas Izaicinājuma kausa izcīņas mača pret Polijas komandu "Energa Czarni" atzina Latvijas basketbola kluba "Ventspils" galvenais treneris Agris Galvanovskis.

"Pats svarīgākais bija gūt uzvaru, un mēs to paveicām. Ja godīgi, tad neesmu īpaši apmierināts ar pēdējo ceturtdaļu. Taktiskais uzdevums bija cieši spēlēt pret [Mantas] Česnausku, bet viņam vienalga izdevās gūt daudz punktus. Mūsu aizsardzības "garais gals" nenospēlēja kā bija ieplānots," teica Galvanovskis.

"Pieļautās kļūdas galvenokārt radās spēlētāju pieredzes trūkuma dēļ. Komanda ir jauna. Taču kopumā spēlējām labi, un tagad nepieciešams maksimāli koncentrēties nākamajai cīņai ar "Cajasol", lai nodrošinātu vietu nākamajā kārtā," piebilda kurzemnieku treneris.

Savukārt Polijas kluba "Energa Czarni" galvenais treneris Gašpers Okorns, kurš iepriekš strādāja ar "Ventspili", uzteica savus padotos par parādīto raksturu un zaudējumu skaidroja ar trīs vadošo basketbolistu prombūtni.

"Jūtos gandarīts par komandas parādīto spēli, jo devāmies laukumā bez trim svarīgiem spēlētājiem. Ļoti patika, ka parādījām raksturu un darbojāmies vienoti - kā īsta komanda. Kļūda bija tā, ka brīžiem zaudējām savaldību, nervozējām. Arī es," skaidroja Okorns.

Jau ziņots, ka "Ventspils" kluba basketbolisti otrdien savā laukumā izcīnīja uzvaru Eiropas Izaicinājuma kausa grupu turnīra piektās kārtas spēlē, ar rezultātu 94:88 pārspējot Polijas komandu "Energa Czarni".

Rezultatīvākais ventspilnieku rindās ar 29 gūtiem punktiem un deviņām izcīnītām atlēkušajām bumbām bija Mareks Jurevičus, 19 punktus guva Ronalds Zaķis, bet attiecīgi 14 un 13 punkti Jāņa Strēlnieka un Pāvela Veselova rēķinā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!