"Ventspils" komandas spēlētāji sāka spēlēt tikai pēc aizvadītām 25 minūtēm, pēc Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas ceturtā mača, kurā aizvadītā gada Latvijas čempionvienība "Barons"/LMT savā laukumā ar rezultātu 81:76 pārspēja "Ventspils" basketbolistus, secināja viesu komandas galvenais treneris Agris Galvanovskis.

Fotogalerija

""Barons"/LMT uzvarēja pelnīti," atzina Galvanovskis. "Mūsu spēlētāji joprojām nebija atguvušies no iepriekšējās spēles un 25 minūtes vienkārši nespēlēja. Iepriekšējā mača varoņi [Juris] Umbraško un [Mareks] Jurevičus sākumā bija vienkārši nekādi. Ja grib uzvarēt, mačs jāsāk no paša sākuma."

"Pirmajā puslaikā pieļāvām 11 kļūdas, kuras mājiniekiem deva papildus desmit uzbrukumus," piebilda "Ventspils" vienības galvenais treneris. "Ar izmisīgu presingu spējām pietuvoties rezultātā, tomēr uzvarēt neizdevās. Domāju, ka nākamreiz tik slikti nesāksim."

Runājot par to, kāpēc spēles beigās neizdevās "izraut" uzvaru, Galvanovskis sacīja, ka tad, kad rezultāta starpība kļuva mazāka, spēlētāji par daudz gribēja izvirzīties vadībā un nevajadzīgi steidzās, un tādā veidā radās kļūdas uzbrukumā.

"Četras minūtes pirms beigām pie rezultāta -4 nav jāsteidzas," sacīja Galvanovskis.

Savukārt uzvarētāju komandas galvenais treneris Mārtiņš Zībarts izteicās, ka "Barons"/LMT vienība negaidīja tik lielu pretestību mača galotnē.

"Spēles gaitā bijām drošā vadībā, bet tad "Ventspils" sāka spēlēt ar četriem mazajiem spēlētājiem, kas radīja problēmas," sacīja Zībarts. "Ventspilnieki šādā veidā bija atspēlējušies jau regulārā čempionāta laikā, tomēr šodien tas bija samērā negaidīti. Gatavosimies, lai nākamreiz šādas problēmas vairs nerastos."

Vēl mājinieku galvenais treneris pastāstīja, ka komandas līderis Armands Šķēle ir guvis mikrotraumu, kura viņam traucē spēlēt ar pilnu atdevi. Tomēr Zībarts pauda apmierinātību ar viņa cīņassparu un darbību aizsardzībā. Savukārt, runājot par Šķēles lielāko problēmu šajā sērijā - soda metieniem -, Zībarts teica ka treniņos viņš šajā spēles elementā trenējas, kā vienmēr.

"Barons"/LMT vienības treneris arī nesaskatīja problēmu faktā, ka pēdējās minūtēs laukuma saimnieki neizdarīja divpunktu metienus, bet uzbruka grozam tikai no tālās distances.

"Kā situācija izveidojās, tā spēlētāji arī uzbruka," uzsvēra Zībarts. "Varbūt [Kasparam] Bērziņam nevajadzēja izdarīt metienu, bet pārējās divas bija normālas spēles situācijas."

Sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts šobrīd ir neizšķirts 2-2.

Piektais LBL finālsērijas mačs norisināsies 23.maijā Ventspilī, sestā spēle tiks aizvadīta 25.maijā Rīgā, bet 27.maijā abas komandas vajadzības gadījumā vēlreiz tiksies Ventspilī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!