Foto: F64

Latvijas speciālists Agris Galvanovskis pirmdien oficiāli apstiprināts par Ukrainas basketbola kluba "MBK Mykolaiv" galveno treneri un pieļauj iespēju, ka vienībai piesaistīs arī kādu latviešu spēlētāju.

"Kad tika uzsāktas pārrunas ar mani, sāku skatīties "Mykolaiv" komandas mačus, pētīt vienības sastāvu," pirmajā preses konferencē stāstīja Galvanovskis, kurš arī uzsvēra, ka atkāpies no Latvijas U-20 valstsvienības galvenā trenera amatā. "Ukrainas superlīgā ir 4-5 komandas, kuras nedaudz spēcīgākas, bet pārējās 8-9 ir līdzīgā līmenī."

"Ukrainas čempionātā liela nozīme ir leģionāriem, bet vietējie spēlētāji parasti neizšķir rezultātu. Mūsu vienībā būtu nepieciešams lielāku uzsvaru likt tieši uz ukraiņiem, palielināt viņu sagatavotību," vienu no saviem galvenajiem uzdevumiem nosauca latviešu speciālists.

"Iespējams, ka uzaicināšu basketbolistus no Latvijas, kas pagājušajā sezonā man palīdzēja," teica Latvijas speciālists, piebilstot, ka par viņa palīgu kļūs Artūrs Štālbergs, kurš līdz šim ar Galvanovski strādāja arī Latvijas komandā "Liepājas Lauvas". "Raimonds Vaikulis un Juris Umbraško, kuri iepriekš spēlējuši "Mykolaiv" rindās, nebūs komandā, jo viņi ir pārāk veci. Savukārt Edgars Jeromanovs, visticamāk, vēl vienu sezonu paliks Zviedrijā."

Galvanovskis stāstīja, ka amerikāņu leģionārus izvēlēsies pats, savukārt Ukraiņu spēlētāju skautingā viņam palīdzēs vietējais speciālists.

"Mūsu pirmais piedāvājums kļūt par galveno treneri bija tieši Agrim. "Mykolaiv" komandai nav nepieciešams pieredzējis treneris, bet gan tāds, kurš vēlas strādāt un attīstīties," piebilda vienības prezidents Nikolajs Žuks. "Pārrunu procesā treneris manas cerības piepildīja, tāpēc bija patīkami parakstīt līgumu."

Tāpat Žuks piebilda, ka nākamajā sezonā vienības budžets būs par aptuveni 10%-15% lielāks nekā šosezon, un starpsezonā "Mykolaiv" komanda plāno aizvadīt treniņnometni Baltijā.

Pagājušajā sezonā Ukrainas čempionātā "Mykolaiv" ierindojās 12.vietā 14 komandu konkurencē.

Kā ziņots, līdz šim Galvanovskis vadīja "Liepājas Lauvas" komandu, pēdējos divos gados palīdzot tai izcīnīt bronzas godalgas Latvijas Basketbola līgā (LBL).

Tāpat līdz šim Galvanovskis bija arī Latvijas pieaugušo valstsvienības galvenā trenera Ainara Bagatska palīgs.

Galvanovskis savas spēlētāja karjeras norietā bija Gulbenes ASK/"Buki" vienības spēlējošais treneris, bet vēlāk arī komandas galvenais treneris. Pēc tam viņš bija "Ventspils" vienības otrais treneris, bet no 2008.gada vasaras līdz 2009.gada decembrim Galvanovskis bija "Ventspils" galvenais treneris, palīdzot komandai kļūt par Latvijas čempioniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!