"Pirmajā spēlē piedzīvotais zaudējums norakstāms uz pirmās spēles sindroma rēķina, bet tagad vienība finālsērijā ir iejutusies," pēc otrās Latvijas basketbola līgas (LBL) fināla spēles izteicās "Ventspils" vienības galvenais treneris Agris Galvanovskis.

"Barons/LMT" un "Ventspils" spēles fotogalerija

"Iepriekšējā spēlē mums bija problēmas ar to, ka spēlētāji vēl tikai iejutās finālsērijā, taču pēc spēles izvērtējām pieļautās kļūdas un puišiem parādījās vēlēšanās sevi pierādīt," atzina Galvanovskis. "Visi cīnījās un saprata, ka ir jāspēlē uz uzvaru, tādēļ pirmo maču var norakstīt uz spēles gaisotnes sajušanu. Šoreiz izmantoju nedaudz mazāk rezervistu, bet spēlēja tie, kuri bija gatavi spēlēt."

Jau ziņots, ka "Ventspils" aizvadītajā mačā izbraukumā ar rezultātu 84:75 (19:30, 24:9, 26:22, 15:14) pieveica pagājušās sezonas čempionvienību "Barons"/LMT un sērijā rezultāts kļuva neizšķirts 1-1.

"Pretinieki uzvarēja pelnīti, jo, sākot no otrās ceturtdaļas, viņi spēlēja labāk," izteicās "Barons"/LMT galvenais treneris Mārtiņš Zībarts. "Jau no spēles otrās ceturtdaļas piezīmju dēļ malā bija spiesti iet komandas līderi [Armands] Šķēle un [Kaspars] Bērziņš, un turpmākajā spēles gaitā pretinieki veiksmīgi izmantoja to, ka mūsu garajiem spēlētājiem ir daudz piezīmju, un centās virzīt uzbrukumus caur groza apakšu."

Runājot par Šķēles nesekmīgo sniegumu no soda metienu līnijas, Zībarts izteicās, ka vaina ir psiholoģijā. "Treniņos viss ir kārtībā, un vēl šī rīta treniņā viņš iemeta desmit no desmit soda metieniem."

Rezultatīvākais "Ventspils" komandā ar 17 gūtajiem punktiem aizvadītajā mačā bija Vorens Kārters, bet Akselis Vairogs guva 16 punktus. Savukārt "Barons"/LMT vienībā Šķēle guva 22 punktus, bet Bērziņa kontā šoreiz 20 punkti.

Jau ziņots, ka sērijas pirmajā mačā, kas trešdien norisinājās Ventspilī, ar rezultātu 94:70 pārāka bija "Barons"/LMT vienība.

Sērijā līdz četrām uzvarām trešā spēle notiks 18.maijā Ventspilī, ceturtais mačs 21.maijā atkal norisināsies Rīgā, bet 23.maijā vienības tiksies Ventspilī. Pēdējie mači nepieciešamības gadījumā tiks aizvadīti arī 25. un 27.maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!