Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas izšķirošajā, septītajā spēlē uzvarēt varēja jebkura no komandām, preses konferencē pēc mača, kurā "Ventspils" nodrošināja savu astoto Latvijas čempionu titulu, atzina uzvarētāju komandas galvenais treneris Agris Galvanovskis.

Fotogalerija

Kā ziņots, par Latvijas čempioniem basketbolā trešdien pēc divu gadu pārtraukuma kļuva "Ventspils" komanda, kura finālsērijas septītajā spēlē savā laukumā ar rezultātu 82:71 (22:18, 9:16, 20:15, 13:15, 18:7) pagarinājumā pieveica pagājušās sezonas Latvijas čempionvienību "Barons"/LMT, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar rezultātu 4-3.

"Gribu pateikties spēlētājiem par kopumā aizvadīto sēriju un arī par pēdējo spēli," izteicās Galvanovskis. "Paldies arī jaunajiem spēlētājiem, kuri sev atvēlētās minūtes nospēlēja ļoti labi. Šajā mačā uzvarēt varēja jebkura no komandām."

"Šovakar mūsu uzstādījums bija spēlēt no aizsardzības," par "Ventspils" komandas taktiku pastāstīja Galvanovskis. "Spēlētāji bija maksimāli mobilizējušies. Uzbrukumā jaunajiem pietrūka pieredzes, tomēr pagarinājumā [Bernards] Kings parādīja savu klasi."

Jau ziņots, ka mača pirmās ceturtdaļas vidū, neveiksmīgi piezemējoties pēc paša izdarītā metiena, vieglu savainojumu guva viens no "Barons"/LMT vienības līderiem Armands Šķēle, kurš otrajā ceturtdaļā uz brīdi vēl parādījās laukumā, bet otrajā puslaikā savai komandai vairs nevarēja palīdzēt.

"[Mārtiņam] Berķim, [Dairim] Bertānam un [Jānim] Strēlniekam bija uzdevums maksimāli segt Šķēli, tomēr viņiem netika dots uzdevums viņu savainot," uzsvēra Latvijas čempionu galvenais treneris.

Savukārt viens no šī mača rezultatīvākajiem spēlētājiem "Ventspils" kluba rindās Akselis Vairogs uzsvēra sava laukuma priekšrocības tik sīvā cīņā kā trešdien.

"Prieks, ka šodien bija tik daudz līdzjutēju," pauda Vairogs. "Ja ir tik vienādas komandas un tik sīva cīņa, tad mājas priekšrocībām ir izšķiroša loma. Varbūt bijām par vienu procentu labāki, tāpēc mums vairāk paveicās."

"Sākumā labi spēlējām aizsardzībā, tomēr uzbrukumā buksējām," savas komandas sniegumu aprakstīja Vairogs. "Arī otrajā puslaikā katrs punkts tika gūts sīvā cīņā. Šī bija tipiska izslēgšanas cīņu spēle."

Runājot par visu sezonu, Vairogs izteicās, ka tā "Ventspils" komandai gāja kā pa viļņiem, kas daudzkārt pierādījās arī spēļu epizodēs, kad īsā brīdī zaudējām desmit punktus. nestabila spēle.

"Tomēr ticējām spēkiem un pret Latvijas spēcīgākajām komandām vienmēr spēlējām labi," uzsvēra Vairogs.

Savukārt "Barons"/LMT vienības galvenais treneris Mārtiņš Zībarts uzslavēja savas komandas spēlētāju parādīto raksturu un cīņassparu, un arī šoreiz nepaskopojās ar komentāriem par tiesnešu darbību.

"Ventspils ļoti labi aizvadīja pagarinājumu, tādēļ uzvarēja pelnīti," atzina Zībarts. "Tomēr esmu lepns ar mūsu puišu parādīto raksturu. Viņi cīnījās, cik vien varēja, arī bez Armanda. Viņam viens cirksnis jau bija traumēts, tādēļ visu sēriju aizvadīja uz potēm, bet tagad tika satraumēts arī otrs."

"Apsveram iespēju iesniegt protestu, tomēr vēl jāpaskatās videoatkārtojums," sacīja Zībarts. "Pamatlaika beigās bija divas ļoti strīdīgas epizodes. Tāpat varat pajautāt, ko tiesnesis pateica Daiņum Adomaitim. Domāju, ka tādas lietas nevar atļauties."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!