Foto: LETA

Latviešu basketbolists Ojārs Siliņš pēc septiņiem gadiem Itālijas vicečempionē Redžio di Emīlijas "Grissin Bon" nākamajā sezonā pārstāvēs citu komandu, oficiāli paziņojusi "Grissin Bon" vienība.

Siliņš ar "Grissin Bon" komandu pirmdien kļuva par Itālijas vicečempionu, sudraba medaļu izcīnot otro gadu pēc kārtas, tomēr jau pāris dienas vēlāk, atsaucoties uz laikrakstu "Prima Pagina", respektablais basketbola portāls "Sportando", vēstīja, ka Siliņš komandā vairs nepaliks. Tika vēstīts, ka Siliņš prasa 200 000 eiro algu sezonā, taču šāda summa "Grissin Bon" komandai esot pārāk liela.

Tagad "Grissin Bon" emocionālā paziņojumā atvadījusies no latvieša. "Esam lepni, ka redzējām OJ (Siliņu) spēlējam balti sarkanajās formā," paudusi vienības prezidente Marija Ličija Ferrarīni. "Pēc septiņiem gadiem ir smagi pateikt ardievas, tomēr zinām, ka tas viņam palīdzēs turpināt attīstīties."

Siliņš šosezon Itālijas A sērijas čempionātā 29 mačos vidēji spēlē guva 6,6 punktus. Savukārt Eiropas otrajā spēcīgākajā klubu turnīrā - ULEB Eiropas kausā - uzbrucējs 16 spēlēs vidēji izcēlās ar 5,3 punktiem.

"Grissin Bon" komandu pārstāv arī Artūrs Strautiņš, tomēr viņš pagaidām ir vien 17 gadus vecs un pirmās komandas rindās spēlē reti.

"Grissin Bon" sistēmai Siliņš pievienojās 15 gadu vecumā, bet galveno komandu pārstāvēja kopš 2012. gada.

2013. gada vasarā Siliņš palīdzēja Latvijas U-20 izlasei izcīnīt otro vietu Eiropas čempionātā, bet 2014. gadā viņš ar "Grissin Bon" komandu triumfēja FIBA Eiropas Izaicinājuma kausā.

Jau pirmdien Siliņš pievienosies Latvijas izlases treniņnometnei, gatavojoties Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!