Foto: Publicitātes foto
Ilgtermiņā Latvijas U-16 puišu basketbola izlases spēlētāji pēc Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi notiekošās Eiropas Jaunatnes olimpiādes turnīra būs ieguvēji, uzskata kadetu valstsvienības galvenais treneris Guntis Endzels.

Kā zināms Latvija turnīra pusfināla cīņā piektdien ar 71:83 piekāpās spēcīgajai Spānijai.

"Pirmajā puslaikā lielākoties bijām vadībā, lai arī kļūdu bija par daudz. Otrajā puslaikā pretinieku agresīvā aizsardzība un fiziskais pārspēks gandrīz visās pozīcijās sagādāja aizvien lielākas problēmas. Brīžiem netrāpījām no labām pozīcijām, brīžiem pietrūka pacietības izspēlēt bumbu līdz brīvam metienam. Mīnus 12 punkti gan bija lielākais deficīts, tāpēc gala rezultāts īsti neatspoguļo spēles saturu," Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē Endzelu.

Kā teica treneris, vienībai būtisks zaudējums bija tas, ka zem groziem pietrūka savainotā Teodora Bergmaņa

"Tāpat arī Melderis pēc slimības nav labākajā formā. Kopumā cīņā pie groziem noturējām līdzsvaru, jo izcīnījām 36 atlēkušās bumbas, kamēr pretinieki par divām vairāk, tomēr otrajā puslaikā bija brīži, kad spāņi tika pie diviem vai pat trim metieniem. Šīs nianses summējās beigu rezultātā, tomēr par spēles kvalitāti nav jāsarkst. Bija pietiekami agresīvs un daudzveidīgs uzbrukums. Jāuzlabo realizācija, bet tas ir pieredzes jautājums. Jāpierod spēlēt šādos ātrumus un šādā intensitātē," uzsvēra kadetu izlases galvenais treneris.

Tāpat Endzels norādīja uz šī turnīra nozīmi puiši izaugsmē.

"Šādas spēles ir ļoti vērtīgas. Ilgtermiņā puiši noteikti būs ieguvēji un, ceru, Tbilisi gūtā pieredze netraucēs sasniegt labus rezultātus arī Eiropas čempionātā, kas sāksies jau nākamnedēļ," atzīmēja Endzels.

Tikmēr otrajā pusfināla cīņā Bosnijas un Hercegovinas komanda ar 80:70 pieveica Vācijas izlasi. Tādējādi Latvijai cīņā par bronzu sestdien plkst.13 pēc Latvijas laika būs jāspēkojas ar vāciešiem.

Kā zināms, turnīra pirmajā duelī Latvijas jaunie basketbolisti ar 61:87 atzina Bosnijas un Hercegovinas vienaudžu pārākumu, bet otrdien ar 84:42 pārliecinoši pārspēja Turcijas valstsvienību. Pēdējā apakšgrupas cīņā latvieši ar 66:49 pārspēja sacensību saimnieci Gruziju.

Eiropas čempionāts puišu U-16 izlasēm A divīzijā no 6. līdz 16.augustam norisināsies Lietuvas pilsētā Kauņā. D apakšgrupā Latvija spēkosies ar Melnkalnes, Horvātijas un Francijas vienaudžiem. Pirmās trīs apakšgrupu komandas turpinās cīņu par medaļām otrajā posmā, kamēr ceturto vietu ieguvējas spēkosies par palikšanu augstākajā divīzijā, kuru pametīs trīs vājākās izlases.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!