Foto: AFP/Scanpix
Centieni pēc vairāku gadu pārtraukuma izveidot vienotu Eiropas vīriešu basketbola klubu turnīru sistēmu cietuši neveiksmi, jo ULEB noslēguši līgumu ar vadošo sporta marketinga kompāniju IMG.

ULEB un IMG vienošanās noslēgta uz 10 gadiem ar iespēju to pagarināt vēl uz 10 gadiem. Tādējādi ULEB Eirolīga praktiski līdz 2036. gadam ir ieguvusi ļoti svarīgu partneri gan finansiālā, gan mārketinga ziņā.

Kā ziņo ULEB, līdz ar jauno vienošanos 2016. / 2017. gada sezonā ar "jaunu spēku" sāksies Eirolīgas "jaunā dzīve". Jaunā izspēles kārtība paredz, ka ULEB Eirolīgā startēs 16 komandas, no kurām 11 iegūs regulāru vietu turnīrā. Tās būs Kauņas "Žalgiris", Maskavas CSKA, Stambulas "Anadolu Efes", Milānas "EA& Emporio Armani", "Barcelona", Stambulas "Fenerbahce", "Laboral Kutxa Vitoria Gasteiz", Telavivas "Maccabi FOX", Pireju "Olympiakos", Atēnu "Panathinaikos" un Madrides "Real". Vienu vietu iegūs ULEB Eirokausa uzvarētāji, vēl trīs vietas iegūs nacionālo čempionātu uzvarētāji (konkrētas valstis nav minētas), bet vienu vietu izspēlēs kvalifikācijā.

Savukārt ULEB Eirokausā piedalīsies 24 komandas - 21 komanda pēc nacionālo čempionātu ieņemtajām vietām un trīs speciāli uzaicinātās komandas.

Tādējādi FIBA centieni Eiropā izveidot atkal vienotu un spēcīgu turnīru cietuši neveiksmi, un Eiropas klubu basketbols joprojām paliks sadalīts: ULEB un FIBA turnīros. ULEB norāda, ka ar jauno projektu iepazīstinās arī FIBA, aicinot basketbola vadošo organizāciju iesaistīties Eiropas klubu turnīru atbalstīšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!