Foto: AFP/Scanpix

Latviešu saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks ir tuvu līgumam ar Krievijas basketbola grandu Maskavas CSKA, informē portāls "Sportando.com".

Aizvadītajā sezonā Strēlnieks spēlēja Latvijas izlases galvenā trenera Ainara Bagatska vadītajā Ukrainas čempionvienībā Kijevas "Budiveļņik", taču pēc sezonas abas puses līgumu lauza, latvietim kļūstot par brīvo aģentu.

Iepriekšējā sezonā Strēlnieks kļuva par Ukrainas čempionu.

Strēlnieks aizpagājušo sezonu pavadīja Krievijas klubā Sanktpēterburgas "Spartak", taču pērnajā augustā viņš pievienojās Kijevas komandai. Latvietis uz "Spartak" komandu pārgāja 2011.gada novembrī, pārceļoties no Latvijas kluba "Ventspils".

Pašlaik 24 gadus vecais Strēlnieks šosezon Ukrainas čempionātā vidēji ik spēlē guva 11,5 punktus un veica 5,1 rezultatīvu piespēli, bet desmit ULEB Eirolīgas spēlēs iekrāja 7,9 punktus un 2,6 piespēles. Tāpat viņš aizvadīja desmit mačus Eiropas kausa izcīņā, kur tika pie vidēji 10,9 punktiem un 4,1 rezultatīvas piespēles.

Latvijas izlases rindās Strēlnieks piedalījies 2011. un 2013.gada Eiropas čempionātu finālturnīros, kā arī šobrīd ir starp valstsvienības kandidātiem šovasar gaidāmajām 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas sacensībām.

Maskavas CSKA šogad jau piekto reizi triumfēja VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) turnīrā, savukārt ULEB Eirolīgā ieņēma ceturto vietu.

Savas pastāvēšanas vēsturē CSKA sešas reizes triumfējis Eirolīgā, bet par Krievijas čempionu šis klubs kronēts 21 reizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!