22. septembrī BK "Jēkabpils" pārbaudes spēlē mājās uzņēma Krievijas superlīgas komandu – "Samara SGEU". Jēkabpilieši, atgūstot stabilu pozīciju pēc ne tik veiksmīgi aizvadīta pirmā puslaika, mača nogalē tomēr piekāpās viesiem ar rezultātu 64:76 (12:23, 15:8, 26:16, 11:29).

Zaudētājiem 14 punktus guva Pāvels Veselovs.

BK "Jēkabpils" mačā pret viesiem no Krievijas jau no pirmajām spēles minūtēm atradās iedzinējos, jēkabpilieši nebija tik precīzi veiktajos metienos, kā arī ik pa laikam iztrūka uzmanības aizsardzībā. Lai arī rezultatīvāk tika aizvadīta otrā ceturtdaļa, izlīdzināt rezultātu "lūšiem" vēl neizdevās (27:31).

Otro puslaiku mājinieki uzsāka daudz pārliecinošāk - agresīvi, ar ātriem un rezultatīviem uzbrukumiem. Trešās ceturtdaļas trešajā minūtē BK "Jēkabpils" pirmo reizi izvirzījās vadībā (37:35). Turpmāk cīņa aizritēja līdzvērtīgi. Trešās ceturtdaļas noslēgumā jēkabpilieši bija priekšā jau ar sešiem punktiem (53:47), tomēr izšķirošajās desmit spēles minūtēs "lūši" pakāpeniski zaudēja vadības grožus, un uzvara mājiniekiem izslīdēja no rokām. Cīņa noslēdzās ar "Samaras SGEU" 12 punktu pārākumu - 64:76.

"Treniņos komanda strādā labāk, nekā spēlē, tas nozīmē, ka treniņu darbs jāpārvērš spēlē. Veselības problēmas komandā nav cerētais sezonas sagatavošanās procesā, taču Andrejs traumas dēļ rokā ir izkritis no aprites, Mikus ilgu laiku netrenējās. Šodien spēlē arī vēl Pāvels kaut ko sastiepa. Tie, kas trenējās, tie arī ir normālā formā. Ir jāsaprot, ka tas viss ir mācību process. Ir ļoti daudz nevis negribēšanas, bet kļūdas. Vēl ir laiks, ko strādāt, bet ir arī daudz labu iezīmju. Pagājušā nedēļā no ritma izsita Andreja trauma, nezinājām kas, ko un kā... Sakarā ar basketbolista traumu mēs nevaram palikt bez garā spēlētāja, tāpēc ir plānots papildinājums komandā, kad tas būs, tad arī tiks konkrēti paziņots...", pārbaudes spēli mājās un sagatavošanās posmu gaidāmajai sezonai raksturoja BK "Jēkabpils" galvenais treneris Edmunds Valeiko.

Rezultatīvākie BK "Jēkabpils" rindās: Veselovs 14, Teilors 13, Virsis 9, Sirsniņš 9, Džounss 9, Dušelis 6, Pozņaks 2, Kravčenko 2, Sokolovs, Kohanovs, Stiebriņš

26. septembrī, pl. 18.00 notiks BK "Jēkabpils" 2014./2015. gada sezonas svinīgais atklāšanas pasākums, kurā Jēkabpils komanda draudzības spēlē uzņems BK "Ogre" komandu. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!