Foto: DELFI
Krievijas sieviešu basketbola čempionātu sava jaunā kluba Maskavas apgabala "Spartak" sastāvā ceturtdien ar deviņiem gūtiem punktiem uzsāka Latvijas izlases spēlētāja Anete Jēkabsone-Žogota, palīdzot viņas pārstāvētajai komandai izbraukumā ar rezultātu 87:60 (20:14, 23:19, 25:8, 19:19) sagraut Sanktpēterburgas "Spartak" vienību.

Jēkabsone-Žogota laukumā pavadīja 16 minūtes un 32 sekundes, kuru laikā viņa realizēja vienīgo izpildīto divpunktu metienu, kā arī divus no trim tālmetieniem un vienu no trim soda metieniem. Vēl šajā mačā Latvijas basketboliste izcīnīja trīs atlēkušās bumbas un izpildīja vienu rezultatīvu piespēli, kā arī divas reizes zaudēja bumbu un nopelnīja divas personiskās piezīmes, kamēr pret viņu noteikumi tika pārkāpti vienu reizi.

Rezultatīvākā uzvarētāju rindās bija Ilona Korstina, kura guva 13 punktus un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, bet 11 punkti un 12 bumbas zem groziem bija Irinas Osipovas rēķinā. Savukārt Sanktpēterburgas komandā ar 14 gūtiem punktiem un piecām atlēkušajām bumbām izcēlās Aleksandra Kuļičeva.

Kā ziņoja LETA, Jēkabsone-Žogota kopš 2006.gada spēlēja citā Krievijas klubā Maskavas "Dinamo". Pagājušajā sezonā Krievijas čempionātā viņa vidēji katrā spēlē guva 17,7 punktus un izcīnīja 3,9 atlēkušās bumbas.

Savukārt šovasar Latvijā notikušajā Eiropas čempionātā, kurā Latvija ierindojās septītajā vietā, Jēkabsone-Žogota vidēji ik mačā guva 20,3 punktus, izcīnīja 4,6 atlēkušās bumbas, kā arī izpildīja 3,9 rezultatīvas piespēles. Tieši pēc šī turnīra tika paziņots par Latvijas izlases līderes pievienošanos klubam "Spartak".

"Spartak" vienība pagājušajā sezonā jau trešo reizi pēc kārtas uzvarēja FIBA Eirolīgā, bet Krievijas čempionātā finālsērijā ar 1-2 zaudēja latviešu speciālista Gundara Vētras trenētajai Jekaterinburgas UGMK komandai.

Jau ziņots, ka Latvijas izlases kapteine šovasar debitēja arī Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) turnīrā Konektikutas kluba "Sun" sastāvā. Pēc neveiksmīgi aizvadītajām pirmajām nedēļām sezonas noslēgumā Jēkabsone-Žogota jau kļuva par vienu no "Sun" komandas līderēm un priekšpēdējā regulārā čempionāta nedēļā jau iekļuva starp pretendentēm uz visas līgas labākās spēlētājas titulu.

Savā pirmajā WNBA sezonā Jēkabsone-Žogota piedalījās 27 spēlēs, no kurām 16 uzsāka pamatsastāvā, bet "Sun" komanda 34 mačos izcīnīja 16 uzvaras, Austrumu konferences turnīru noslēdzot piektajā vietā un neiekļūstot izslēgšanas spēlēs. Vidēji mačā latviete guva 9,4 punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!