Foto: DELFI
Pēdējo trīs gadu Latvijas labākā basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota trešdien FIBA Eirolīgas mačā realizēja sešus tālmetienus un guva 18 punktus, tādējādi palīdzot viņas pārstāvētajai Krievijas vienībai Kurskas "Dinamo" izcīnīt uzvaru.

"Dinamo" pirmā posma priekšpēdējās kārtas spēlē viesos ar 102:68 (31:17, 20:16, 27:15, 24:20) pārliecinoši apspēlēja Ungārijas čempiones Šopronas UNIQA basketbolistes.

Jēkabsone-Žogota šajā mačā laukumā bija 25 minūtes un 29 sekundes, kuru laikā iemeta sešus no deviņiem tālmetieniem. Tāpat viņai divas atlēkušās bumbas, viena pārtverta bumba, viena kļūda un divas piezīmes.

Rezultatīvākā uzvarētājām bija amerikāņu spēlētāja Nemkadi Ogvumike, kura guva 22 punktus, bet 19 punkti Tatjanas Vidmeras kontā. Savukārt mājiniecēm ar 14 punktiem izcēlās serbiete Aleksandra Crvendakiča.

A apakšgrupas kopvērtējumā līderpozīcijā ar 11 panākumiem 12 spēlēs ir Turcijas vienība Stambulas "Fenerbahce", bet "Dinamo", kas vietu izslēgšanas turnīrā nodrošināja iepriekšējā kārtā, ar deviņām uzvarām 13 spēlēs ir otrajā vietā. Tikmēr Kristīnes Vītolas pārstāvētā Spānijas komanda Salamankas "Perfumerias Avenida" ar četriem panākumiem 12 mačos ir sestā.

Šīs sezonas FIBA Eirolīgā piedalās 16 komandas, kas sadalītas divās apakšgrupās. Pēc divu apļu turnīra katras apakšgrupas četras spēcīgākās vienības kvalificēsies izslēgšanas spēlēm. Savukārt finālčetrinieka sacensības plānotas no 15. līdz 17.aprīlim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!