Latvijas sieviešu basketbola izlases kapteine Anete Jēkabsone-Žogota pirmdien guva 14 punktus, palīdzot Maskavas "Dinamo" klubam Krievijas čempionāta spēlē ar rezultātu 85:72 uzvarēt Sanktpēterburgas "Spartak" komandu.

Jēkabsone-Žogota laukumā pavadīja 34 minūtes, kuru laikā realizēja četrus no septiņiem divpunktu metieniem un divus no četriem trīspunktu metieniem. Vēl Latvijas basketboliste šajā mačā izdarīja septiņas rezultatīvas piespēles, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, pieļāva piecas kļūdas, kā arī nopelnīja divas personiskās piezīmes.

Krievijas čempionāta kopvērtējumā komanda "Dinamo" ar deviņām uzvarām 15 spēlēs ieņem ceturto vietu.

Jau ziņots, ka sestdien Latvijas basketboliste uz vienu sezonu parakstīja līgumu ar Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) vienību Konektikutas "Sun".

Kaut arī "Sun" pirmo spēli WNBA čempionātā aizvadīs 6.jūnijā, latviete komandai pievienosies jūnija beigās vai jūlija sākumā pēc Eiropas čempionāta, kurš norisināsies Latvijā, beigām.

Regulārā sezona ilgs līdz septembra vidum.

Pagājušajā gadā "Sun" vienība regulārajā sezonā ieņēma otro vietu Austrumu konferences turnīrā, tomēr konferences pusfinālā zaudēja "Liberty" vienībai.

Līdz šim WNBA no latvietēm spēlējusi tikai Zane Tamane, kuru 2006.gada jauno spēlētāju izvēles draftā ar 35.numuru izvēlējās Detroitas "Shock" komanda, bet nedaudz vēlāk viņa tika aizvadīta uz Vašingtonas klubu "Mystics". Tamane WNBA nospēlēja 16 spēles, kurās vidēji mačā guva 1,8 punktus un izcīnīja 1,7 atlēkušās bumbas.

Kā zināms, WNBA sezona norisinās vasarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!