Latvijas basketbola izlases spēlētāja Anete Jēkabsone-Žogota pirmdien Krievijas regulārā čempionāta pēdējās kārtas spēlē guva 21 punktu, palīdzot savai komandai Maskavas "Dinamo" savā laukumā ar 84:60 pārliecinoši pieveikt Čeļabinskas "Slavjanka" vienību.
Jēkabsone-Žogota bija savas komandas rezultatīvākā spēlētāja, bet "Slavjanka" sastāvā ar 28 punktu guvumu izcēlās Jūlija Kiseļova.

Regulārajā čempionātā "Dinamo" ar 11 uzvarām 18 spēlēs ierindojas ceturtajā vietā un "play off" tiksies ar piektajā pozīcijā finišējušo citas latvietes Zanes Tamanes pārstāvēto Orenburgas "Nadežda" vienību.

Jau ziņots, ka pēdējās kārtas spēlē Tamane guva 11 punktus, palīdzot savai komandai ar 79:66 pārspēt Novosibirskas "Dinamo-GUVD" komandu, bet vēl vienā mačā latviešu speciālista Gundara Vētras trenētā Jekaterinburgas UGMK komanda čempionāta pēdējās kārtas spēlē savā laukumā ar 81:62 pārspēja Sanktpēterburgas "Spartak".

Regulārā čempionāta kopvērtējumā Vētras trenētais klubs ar 16 uzvarām 18 spēlēs ierindojās otrajā vietā, bet par uzvarētāju kļuva Maskavas apgabala "Spartak", kura kontā arī 16 panākumi 18 spēlēs. Maskavas apgabala "Spartak" pirmdien pēdējās kārtas spēlē saspringtā mačā ar 85:80 uzvarēja Vētras bijušo komandu Maskavas CSKA, kas ar 14 uzvarām palika trešajā vietā.

Krievijas čempionāta "play off" turnīra pirmajā kārtā UGMK tiksies ar Kurskas "Dinamo" vai Vologdas "Čevakata" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!