Foto: DELFI

Latviešu basketbolistes Anetes Jēkabsones-Žogotas deviņi gūtie punkti nepalīdzēja viņas pārstāvētajai Kurskas "Dinamo" komandai, kuru trenē Latvijas speciālists Gundars Vētra, tikt pie uzvaras trešajā - izšķirošajā Krievijas čempionāta pusfināla sērijas spēlē.

"Dinamo" savā laukumā ar 57:66 (19:13, 12:14, 9:17, 17:22) piekāpās Orenburgas "Nadežda" komandai, kuru vada bijušais Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības galvenais treneris grieķu speciālists Georgs Dikeulaks.

Līdz ar to, pusfināla sērijā līdz divām uzvarām ar 2-1 triumfēja Orenburgas basketbolistes.

Jēkabsone-Žogota šajā mačā laukumā pavadīja 31 minūti un 25 sekundes, gūstot deviņus punktus. Latviete realizēja divus no sešiem tālmetieniem un visus trīs savus izpildītos soda metienus.

Kā zināms, pirmajā vienību cīņā "Dinamo" savām pretiniecēm piekāpās ar 79:82, bet otrajā mačā bija pārākas ar 65:59.

Ar 15 uzvarām 18 spēlēs "Dinamo" komandai regulāro turnīru izdevās noslēgt otrajā vietā, kamēr "Nadežda" ar tikpat panākumiem bija trešā.

Kā zināms, aizpagājušajā nedēļā Kurskas "Dinamo" komanda izcīnīja trešo vietu FIBA Eirolīgas turnīrā.

Pērnajā novembrī Jēkabsone-Žogota otro gadu pēc kārtas tika nosaukta par Latvijas labāko basketbolisti, balvu iegūstot ļoti pārliecinoši. Viņa pērn kā pirmā no Latvijas uzvarēja Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) čempionātā, kā arī virs galvas cēla Krievijas čempiones kausu.

Jēkabsone-Žogota šosezon bija vienīgā latviete, kura spēlēja FIBA Eirolīgā.

Arī pagājušajā sezonā kopā ar Krievijas klubu Jekaterinburgas UGMK Jēkabsone-Žogota šajā turnīrā izcīnīja trešo vietu, bet 2013.gadā tajā uzvarēja, latvietei iegūstot savu otro FIBA Eirolīgas titulu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!