Foto: DELFI

Latvijas sieviešu basketbola izlases līdere Anete Jēkabsone-Žogota nākamajā sezonā spēlēs Krievijas vicečempionu Maskavas apgabala "Spartak" sastāvā.

"Spartak" ģenerālmenedžeris ir Krievijas izlases ģenerālmenedžeris, ambiciozais Šabtajs fon Kalmanovičs. Kā norāda Krievijas masu mediji, visticamāk, izšķirošās sarunas notikušas Latvijā Eiropas čempionāta laikā.

"Anete ir lieliska spēlētāja un vēlējās spēlēt kopā ar trīs muskatierēm," saka "Spartak" sporta direktors Stivs Kostalos, ar to domādams trīs spēlētājas Diaņu Taurasi, Lorēnu Džeksonu un Sjū Bērdu. "Viņa vēlējās būt daļa no mūsu komandas."

Kopš 2006.gada Latvijas izlases līdere spēlēja Maskavas "Dinamo", kur arī bija līdere. Aizvadītajā sezonā Krievijas čempionātā viņa vidēji spēlē guva 17,7 punktus un izcīnīja 3,9 atlēkušās bumbas. Savukārt Eiropas čempionātā, kas vakar noslēdzās Rīgā, Jēkabsone-Žogota vidēji spēlē guva 20,3 punktus, izcīnīja 4,6 atlēkušās bumbas un izdarīja 3,9 rezultatīvas piespēles.

"Spartak" aizvadītajā sezonā trešo gadu pēc kārtas triumfēja sieviešu Eirolīgā, bet Krievijas čempionāta finālā piekāpās Gundara Vētras trenētajam Jekaterinburgas UGMK.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!