Foto: LETA
Latviešu basketbolistes Anetes Jēkabsones-Žogotas 17 gūtie punkti nepalīdzēja viņas pārstāvētajai Kurskas "Dinamo" komandai, kuru trenē Latvijas speciālists Gundars Vētra, tikt pie uzvaras pirmajā Krievijas čempionāta pusfināla spēlē.

"Dinamo" savā laukumā ar 79:82 (24:24, 22:20, 12:22, 21:16) piekāpās Orenburgas "Nadežda" komandai, kuru vada bijušais Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības galvenais treneris grieķu speciālists Georgs Dikeulaks.

Jēkabsone-Žogota šajā mačā laukumā pavadīja 32 minūtes un 46 sekundes, gūstot 17 punktus.

Latviete realizēja vienu no diviem divpunktu metieniem un piecus no septiņiem tālmetieniem, bet aizmeta garām vienīgo soda metienu. Tāpat Jēkabsones-Žogotas rēķinā četras atlēkušās bumbas, trīs kļūdas, četras personīgās piezīmes un trīs izprovocēti noteikumu pārkāpumi.

Sērijā līdz divām uzvarām "Nadežda" izvirzījusies vadībā ar 1-0.

Ar 15 uzvarām 18 spēlēs "Dinamo" komandai regulāro turnīru izdevās noslēgt otrajā vietā, kamēr "Nadežda" ar tikpat panākumiem bija trešā.

Kā zināms, pagājušajā nedēļā Kurskas "Dinamo" komanda izcīnīja trešo vietu FIBA Eirolīgas turnīrā.

Pērnajā novembrī Jēkabsone-Žogota otro gadu pēc kārtas tika nosaukta par Latvijas labāko basketbolisti, balvu iegūstot ļoti pārliecinoši. Viņa pērn kā pirmā no Latvijas uzvarēja Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) čempionātā, kā arī virs galvas cēla Krievijas čempiones kausu.

Jēkabsone-Žogota šosezon bija vienīgā latviete, kura spēlēja FIBA Eirolīgā.

Arī pagājušajā sezonā kopā ar Krievijas klubu Jekaterinburgas UGMK Jēkabsone-Žogota šajā turnīrā izcīnīja trešo vietu, bet 2013.gadā tajā uzvarēja, latvietei iegūstot savu otro FIBA Eirolīgas titulu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!