Svarīgu uzvaru sīvā "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta cīņā sestdien izcīnīja "Jūrmala/Fēnikss" komanda, kas savās mājās ar rezultātu 78:77 (18:16, 22:26, 24:19, 14:16) pārspēja "Jēkabpils" vienību.

Spēli krietni aktīvāk iesāka mājinieki, taču otrās ceturtdaļas sākumā jēkabpiliešiem izdevās izlīdzināt rezultātu . Turpmākajā gaitā mačs ritēja te vienai, te otrai komandai izvirzoties vadībā un spēles uzvarētājs bija jānoskaidro ceturtās ceturtdaļas pēdējās minūtēs. Lai gan pēdējās divās ceturtās ceturtdaļas minūtēs jūrmalnieki pret "Jēkabpils" gūtajiem septiņiem punktiem spēja atbildēt vien ar precīzu divpunktu metienu, komandai izdevās svinēja uzvaru ar 78:77.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 16 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām bija Ervīns Jonāts, bet 14 punktus pievienoja Uģis Pinete.

Savukārt "Jēkabpils" rindās Andrejs Šeļakovs izcēlās ar 15 gūtiem punktiem un sešām bumbām zem groziem.

Kaut sezonas laikā jūrmalnieki atradās pat otrajā vietā, pēdējās deviņās spēlēs viņi izcīnījuši četrus panākumus un, ja šoreiz būtu ciests zaudējums, vienību kopvērtējumā panāktu piektajā pozīcijā esošā "Jēkabpils". Šis mačs pārtrauca "Jēkabils" piecu spēļu uzvaru sēriju.

Šī abām komandām bija ceturtā savstarpējā spēle šosezon, trešo panākumu pēc kārtas gūstot "Jūrmala/Fēnikss".

Tikmēr citā sestdienas spēlē "Liepāja/Triobet" izbraukumā ar rezultātu 83:72 (, 16:18, 20:19, 26:19) pārspēja "Jelgavas" vienību.

Līdz mača ceturtajai ceturtdaļai spēle ritēja līdzīgā cīņā un pusminūti pirms ceturtā spēles nogriežņa komandas šķīra tikai viens punkts. Tomēr mača ceturtajā ceturksnī veiksmīgāki bija liepājnieki, kuriem izdevās svinēt uzvaru ar 83:72.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 15 punktiem un septiņām bumbām zem groziem bija Lauris Blaus, bet 13 punktus iemeta Toms Leimanis.

Savukārt jelgavniekiem Salvis Mētra atzīmējās ar 14 punktiem un sešas atlēkušajām bumbām.

Liepājnieki, kas joprojām turpina cerēt uz otro vietu kopvērtējumā, iepriekšējā mačā pārtrauca četru uzvaru sēriju. Šī abām komandām bija trešā savstarpējā spēle šosezon, bet iepriekšējās divās līdzīgās cīņās uzvaras tika dalītas uz pusēm.

Tikmēr uzvaru sestdien izcīnīja turnīra pastarīte "Saldus", kas izbraukumā ar rezultātu 70:64 (, 21:16, 18:17, 12:10) pārspēja "Valmieras" vienību.

Spēle aizritēja punkts punktā un trīs minūtes pirms spēles beigām ar vienu punktu vadībā bija "Saldus" komanda. Viesi pēdējās spēles minūtēs guva piecus bezatbildes punktus un svinēja uzvaru ar 70:64.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 14 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām bija Roberts Freimanis. Savukārt valmieriešiem labākais bija Dāvis Rozītis, kura kontā 18 punkti un desmit bumbas zem groziem.

Turnīra kopvērtējuma līderpozīcijā atrodas valsts čempione "Ventspils", kurai ir 12 uzvaras 14 spēlēs, otrajā vietā ar septiņiem panākumiem deviņās cīņās ir "VEF Rīga" komanda, kurai ar 19 panākumiem 25 mačos seko "Liepāja"/"Triobet". Lai liepājnieki gūtu otro vietu regulārajā sezonā un izvairītos no sacenšanās ceturtdaļfinālā, atlikušajos sešos mačos viņi vairs nevar zaudēt vairāk par vienu reizi.

"Jūrmala"/"Fēnikss" ar 17 uzvarām 27 cīņās joprojām ir ceturtā, piektajā vietā tagad atrodas "Barons"/LDz basketbolisti ar 14 panākumi 25 cīņās, bet uz sesto pozīciju ar 15 uzvarām 27 spēlēs atkritusi "Jēkabpils".

"Jelgava" ar 11 uzvarām 25 mačos atrodama septītajā vietā, joprojām apsteidzot "Valmieru", kuras rēķinā ir desmit panākumi. Tikmēr "Latvijas Universitātes" un "Saldus" rēķinā ir attiecīgi sešas un piecas uzvaras.

Kā ziņots, Latvijas U-18 izlases bāzes komanda, kuru iepriekš sauca "LMT Basketbola akadēmija", šīs sezonas LBL turnīrā tā arī neiesaistīsies, jo komandai netika atrasts sponsors. Sākotnēji ieplānoto divu apļu vietā tā no janvāra cerēja sacensties vienā aplī. Līdz šīs situācijas atrisinājumam LBL turnīrā turpinās spēlēt desmit komandas.

Regulārajā čempionātā "VEF Rīga" ar "Ventspili" aizvadīs divas spēles, bet ar visām pārējām komandām spēlēs vienu apli izbraukumā. "Ventspils" vienība ar visām komandām izspēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā sacentīsies četras reizes. Vietu kārtību noteiks uzvarēto spēļu procents.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas. Par trešo vietu cīņas ritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērijā - līdz četrām.

Pagājušās sezonas "Aldaris" LBL finālā "Ventspils" ar 4-1 pārspēja "VEF Rīga", valsts čempionu titulu izcīnot pēc četru sezonu pārtraukuma un kopumā devīto reizi kluba pastāvēšanas vēsturē. Savukārt pie bronzas medaļām tika "Jēkabpils" basketbolisti, izcīnot pirmās godalgas kluba pastāvēšanas vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!