Foto: LETA

Zaudējumu savā VTB Vienotās līgas pēdējā regulārā čempionāta spēlē trešdien piedzīvoja Igaunijas spēcīgākā komanda Tallinas "Kalev"/"Cramo", kas izbraukumā ar 68:90 (19:19, 18:31, 15:25, 16:15) piekāpās Kazaņas "Unics" vienībai, līdz ar to Latvijas vicečempione "VEF Rīga" vēl joprojām saglabā cerības iekļūt izslēgšanas spēlēs.

Spēles pirmais ceturksnis aizritēja punkts punktā, bet otrajā ceturtdaļā pārāki bija Kazaņas basketbolisti un, puslaika pārtraukumā ejot, "Unics" atradās vadībā ar 13 punktu pārsvaru (50:37). Trešajā trešdaļā mājinieki turpināja dominēt laukumā un rezultāts pirms ceturtā spēles nogriežņa bija jau 75:52 "Unics" vienības labā. Mača ceturtajā ceturtdaļā mājinieku ofensīva nedaudz pierima, bet Kazņas vienībai izdevās nosargāt pārsvaru un izcīnīt uzvaru spēlē ar rezultātu 90:68.

Rolands Freimanis "Unics" rindās šajā mačā pavadīja deviņas minūtes un 27 sekundes, to laikā punktus negūdams, jo basketbolists nerealizēja savu vienu divpunktu metienu un nevienu no abiem tālmetieniem. Tāpat latviešu basketbolista kontā divas atlēkušās bumbas un viena piezīmē.

Tikmēr Armands Šķēle Tallinas vienības rindās laukumā pavadīja četras minūtes un 12 sekundes, to laikā guva divus punktus, realizējot savu vienīgo divpunktu metienu. Tāpat basketbolista kontā viena bumba zem groziem.

Kā zināms, "VEF Rīga" trešdien ar vēl vienu maču savā laukumā turpina izmisīgo cīņu par vietu VTB Vienotās līgas izslēgšanas spēlēs, tiekoties ar Saratovas "Avtodor" klubu.

Cīņas sākums "Arēnā Rīga" iecerēts plkst.19.30, bet dueli tiešraidē translēs Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

Lai rīdzinieki kvalificētos izslēgšanas spēlēm, viņiem ne tikai jāuzvar šis mačs, bet arī tas pats jāizdara atlikušajās divās regulārā čempionāta spēlēs.

Ar 11 uzvarām 27 spēlēs "VEF Rīga" komanda VTB Vienotās līgas kopvērtējumā ir devītā, bet pozīciju augstāk esošai "Kalev" 30 mačos ir par diviem panākumiem vairāk. Tikmēr "Avtodor" ar 16 uzvarām 28 cīņās ir septītie.

Tiesa, šobrīd "Avtodor" izcīnījuši jau septiņas uzvaras pēc kārtas.

Kā zināms, "VEF Rīga" komanda šajā sezonā nolēmusi lielāku uzmanību pievērst pašmāju basketbolistiem, turklāt galvenā trenera amatā lietuvieti Ramūnu Butautu nomainījis Latvijas speciālists Nikolajs Mazurs.

Pagājušā gada septembrī rīdzinieki trešo reizi spēkojās ULEB Eirolīgas kvalifikācijas turnīrā, kur zaudēja jau pirmajā kārtā un pie vienīgās ceļazīmes uz prestižajām sacensībām netika, bet vēlāk Eiropas kausa turnīrā pārliecinoši netika pārvarēts pirmais posms. Savukārt "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulāro sezonu vienība noslēgusi ar astoņiem panākumiem desmit mačos un otro vietu.

Šosezon VTB Vienotajā līgā piedalās 16 komandas, kur katra aizvadīs divu apļu turnīru, kopumā regulārajā turnīrā nospēlējot 30 mačus, bet astoņas labākās vienības iekļūs izslēgšanas spēlēs.

Šajā sezonā VTB līgā startē desmit klubi no Krievijas, kā arī pa vienai komandai no Kazahstānas, Somijas, Latvijas, Igaunijas, Čehijas un Baltkrievijas.

Jau vēstīts, ka iesākumā bija plānots, ka jaunajā VTB līgas sezonā piedalīsies 22 klubi, taču no starta nolēma atteikties piecas Lietuvas vienības, nu jau vairs neeksistējošā Krievijas komanda Sanktpēterburgas "Spartak", kā arī Polijas vienība Zgoželecas "PGE Turow". Tikmēr valstī nestabilās situācijas dēļ VTB līgā nespēlē arī Ukrainas vienības "Doņeck" un Mariupoles "Azovmaš".

Šajā sezonā "VEF Rīga" sev izvirzījusi uzdevumu atgriezties valsts čempionu tronī, Eiropas kausa izcīņas sacensībās pārvarēt pirmo posmu, kas nav paveikts, bet Vienotās līgas sacensībās iekļūt labāko astoņniekā.

Pagājušās sezonas Latvijas čempionāta finālsērijā līdz četrām uzvarām "VEF Rīga" ar 1-4 piekāpās "Ventspils" basketbolistiem. Tāpat VTB līgas sacensībās komanda nekvalificējās izslēgšanas turnīram, bet Eiropas kausā nepārvarēja pirmo posmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!