Latvijas basketbolists Kaspars Kambala, kas izlasei nepalīdzēs Eiropas čempionāta finālturnīrā, nekad vairs nevēlas spēlēt komandā, ko vada pašreizējais valstsvienības treneris Kārlis Muižnieks.

Kā piektdien pēc Latvijas Basketbola savienības rīkotās preses konferences atzina Kambala, viņš gribējis piedalīties Eiropas čempionāta finālturnīrā, tomēr Muižnieka trenētās izlases spēles stils neatbilst uzbrucējam.

"Ir žēl, taču, ja nevaru tikt izmantots labākajā veidā, tad lai spēlē jaunie," sacīja Turcijas komandas "Fenerbahce" basketbolists. "Jebkurā komandā, kurā es spēlēju, treneri ir pratuši izmantot manas spēcīgākās puses."

"Treneris (Muižnieks) vēlējās, lai es skraidu šurpu turpu, bet to darīt var arī [Raitis] Grafs un [Kaspars] Cipruss. Muižniekam tāda līmeņa spēlētājs kā es nav bijis. Es viņam izdarītu pakalpojumu, ja būtu izlasē, taču viņš to neizvēlējās," piebilda Kambala. "Man bija parocīgi spēlēt pie [bijušā Latvijas izlases trenera Armanda] Krauliņa, kad bija pieredzējuši spēlētāji, bet šogad ir daudz jauno. Cerēju, ka tāda līmeņa spēlētāju kā es viņš pratīs izmantot. Esmu kvalificētāks par pāris mūsu centriem, taču šādā spēlē un Muižnieka vadībā spēlēt negribu."

To, ka Eiropas čempionāta finālturnīrā Kambala nespēlēs, basketbolists sapratis jau pēc otrās Latvijas izlases spēles ar Krievijas komandu Kazaņas UNICS.

Šovasar Kambala Latvijas izlases rindās piedalījās četrās pārbaudes spēlēs - ar Īriju, Lietuvu un divreiz ar UNICS. Kopumā šajos četros mačos uzbrucējs tika pie 49 gūtiem punktiem un 16 izcīnītām atlēkušajām bumbām, laukumā vidēji ik spēlē pavadot 18,5 minūtes.

Kā ziņots, Latvijas vīriešu basketbola izlases pretinieki 2005.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā D grupā būs Spānija, Serbija un Melnkalne, kā arī kvalifikācijas pēdējās kārtas uzvarētāji - Čehija, Izraēla vai Ungārija.

Trīs labākās komandas turpinās cīņu par medaļām, bet pēdējās vietas ieguvējai finālturnīrs būs beidzies.

Latvijas izlasi finālturnīrā pārstāvēs ducis basketbolistu: Roberts Štelmahers, Kristaps Valters, Jānis Blūms, Armands Šķēle, Sandis Valters, Kristaps Janičenoks, Aigars Vītols, Ivars Timermanis, Uvis Helmanis, Raitis Grafs, Mārtiņš Skirmants un Kaspars Cipruss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!