Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Jaunā latviešu basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētā Spānijas komanda Seviljas "Cajasol" svētdien piedzīvoja zaudējumu jauniešu Eirolīgas posma pusfināla spēlē, tādējādi netiekot pie ceļazīmes uz finālturnīru.

Aizvadītajā cīņā "Cajasol" ar rezultātu 66:72 (23:16, 13:14, 8:14, 22:28) zaudēja citam Spānijas klubam Madrides "Real".

Laukumā pavadīto 33 minūšu laikā latvietis nodemonstrēja ļoti iespaidīgu sniegumu, izceļoties ar "double-double" un kļūstot par savas komandas rezultatīvāko spēlētāju. Viņš guva 24 punktus, realizējot trīs no 11 divpunktu metieniem, piecus no desmit tālmetieniem un trīs no četriem soda metieniem.

Tāpat latvieša kontā 11 atlēkušās bumbas, divi bloķēti metieni un labākais efektivitātes koeficients komandā - 25 punkti.

Apakšgrupu sacensībās iepriekš Porziņģis guva 15 punktus, bet "Cajasol" ar 78:70 pieveica Slovēnijas vienību Ļubļanas "Union Olimpija", otrajā cīņā ar 16 punktiem palīdzēja savai komandai ar 66:64 uzvarēt citu Spānijas klubu Badalonas "FIATC Joventut", bet trešajā mačā iekrāja astoņus punktus, neglābjot "Cajasol" no zaudējuma "KK Split" vienībai no Horvātijas ar 75:77.

Tikmēr spēlē par trešo vietu "Cajasol" svētdien spēkojās ar vēl vienu Spānijas komandu Barselonas "Regal", piedzīvojot zaudējumu ar rezultātu 68:91 (22:20, 19:27, 13:17, 14:27).

Arī šoreiz Porziņģis bija savas komandas rezultatīvākais spēlētājs, laukumā pavadītās 31 minūtes laikā gūstot 20 punktus. Viņš realizēja četrus no pieciem divpunktu metieniem, trīs no septiņiem tālmetieniem un visus trīs soda metienus.

Vēl latvieša kontā 11 atlēkušās bumbas, kas viņam atkal deva "double-double", divas pārtvertas bumbas, viena rezultatīva piespēle, piecas kļūdas un 13 efektivitātes koeficienta punkti.

Šosezon jauniešu Eirolīgā kopā notiks četras kvalifikācijas sacensības. Nākamajās no 24. līdz 26.janvārim Šauļos startēs arī Latvijas čempionvienības "VEF Rīga" jaunieši "VEF Kadeti", kas ir Latvijas U-18 izlases bāzes komanda.

Katru sacensību uzvarētāji nodrošinās sev vietu finālčetrinieka turnīrā, kas no 9. līdz 13.maijam notiks Londonā, paralēli risinoties arī ULEB Eirolīgas izšķirošajām cīņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!