Foto: DELFI.lt

Latvijas saspēles vadītājs Kristaps Valters panācis vienošanos ar Spānijas spēcīgākās līgas (ACB) komandu Madrides "Fuenlabrada", vēsta vienības oficiālā mājaslapa internetā.

Līgums ar 31 gadu veco Valteru, kurš šīs komandas sastāvā jau spēlējis 2008./09. un 2010./11. gada sezonās, noslēgts līdz 2014. gada vasarai.

Komandas direktors Ferans Lopess stāstīja, ka Valters komandai piesaistīts, lai ar savu raksturu un spējām laukumā uzlabotu komandas sniegumu. Komanda zina, kā Valters spēlē, savukārt pats basketbolists apzinās, kāda konkurence ir Spānijas čempionātā.

Spānijas čempionātā, pārstāvot "Fuenlabrada, Malagas "Unicaja" un "Joventut" komandas, Valters aizvadījis 128 spēles, kurās vidēji guvis 10,3 punktus.

Atgādinām, ka Valters šo sezonu sāka Vācijas komandā Kvakenbrikas "Artland Dragons". Viņš tika piesaistīts, lai aizvietotu savainoto amerikāni Demondu Maletu, bet aizvadītajā nedēļā pēc divu mēnešu līguma beigām latvietis pameta komandu.

"Artland Dragons" komandā Valters astoņās Vācijas čempionāta spēlēs vidēji 20,1 minūtē guva 7,9 punktus un izdarīja 2,1 piespēli. Savukārt divās ULEB Eiropas kausa izcīņas mačos viņa kontā vidēji seši punkti un trīs piespēles.

Pirms tam Valters bija Latvijas komandās "Brocēni"/LMT un "Skonto", kā arī spēlējis arī Turcijā, Grieķijā, Vācijā, Itālijā un Krievijā.

Šajā sezonā "Fuenlabrada" deviņās ACB spēlēs izcīnījusi vienu uzvaru un ieņem 15.vietu kopvērtējumā, apsteidzot vien trīs komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!