Foto: F64
Latviešu basketboliste Ieva Kubliņa karjeru turpinās Ungārijas komandā Pēčas PEAC, ar kuru noslēgts līgums līdz šīs sezonas beigām.

Pašlaik 31 gadu vecā basketboliste pagājušo sezonu sāka citā Ungārijas komandā Ģēras "Uni", bet to noslēdza Turcijas klubā Stambulas "Fenerbahce", ar kuru sacentās FIBA Eirolīgas finālā. Vasarā latvietei tika veikta ceļgala operācija, bet sezonas pirmo pusi viņa veltīja rehabilitācijai.

Kā vēsta Pēčas klubs, pirms pievienošanās komandai Kubliņai sekmīgi jāiziet medicīniskās pārbaudes.

Savas karjeras laikā centra spēlētāja pārstāvējusi dažādas ASV, Ungārijas, Lietuvas, Francijas, Turcijas, Krievijas, Čehijas un Latvijas komandas.

Kubliņa 2011.gada vasarā paziņoja, ka vairs nespēlēs Latvijas valstsvienībā, kuru sportiste pārstāvēja kopš 2003.gada. Viņa 122 valstsvienībā aizvadītajās spēlēs guva 1310 punktus un piedalījās 2005., 2007., 2009. un 2011.gada Eiropas čempionāta finālturnīros, kā arī 2008.gada Pekinas olimpiskajās spēlēs.

PEAC komandu sezonas turpinājumā gaida cīņas Eiropas kausa turnīra izslēgšanas spēlēs, Viduseiropas līgā (MEL), kuru dažādu klubu rindās jau spēlē latvietes Elīna Babkina, Liene Jansone un Līga Šurkusa, kā arī Ungārijas čempionātā un vietējā kausa izcīņā.
MEL turnīrā Pēčas klubs jau nodrošinājis sev vietu finālčetrinieka sacensībās, bet Eiropas kausa izcīņas astotdaļfinālā to gaida spēkošanās ar Krievijas vienību Maskavas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!